Fiat Ducato atinge cifra de 2 milioane unitati produse

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 19.11.2008
La peste 25 de ani de la lansare, Fiat Ducato numara 2 milioane unitati produse.

Fiat Ducato a trecut de un hotar in istoria sa de peste 25 de ani. Modelul a atins cifra de doua milioane de unitati produse de la lansarea sa din 1981. Ducato este la a patra generatie si a crescut din ce in ce mai mult, pe masura ce necesitatile clientilor sai au crescut.

De la lansarea celei de-a doua generatie in 1994, stilistii care au desenat modelul Ducato au considerat ca nu trebuie sa faca un model de baza cu diferite specificatii, ci trebuie sa fabrice o serie de vehicule specializate pentru sarcini diferite. Astfel, designerii au creat nu mai putin de 2000 de variante ale lui Ducato. Publicul a confirmat miscarea designerilor, vanzarile depasind asteptarile din primul an si Ducato a primit premiul “ Vehiculul comercial al anului 1994”.

Anul 2000 a adus cu el debutul motorului JTD de 2.8 litri echipat cu tehnologia Common Rail. Acest motor dezvolta 127 CP si un cuplu motor de 300 NM, facand Ducato cel mai popular model din gama.

Ducato a fost construit in baza unui acord semnat in 1978 intre Fiat si Grupul PSA.

Acest acord a fost extins pana in 2017 si modelul va fi construit in continuare la fabrica Sevel din Val di Sangro. Capacitatea de productie a fost marita la 250.000 vehicule pe an.

Via | AutoMotorPortal

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru