Fiat introduce Stop&Start in serie

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 17.03.2008
Sistemul de pornire/oprire a motorului va fi introdus treptat pe toata gama Fiat. Italienii incep in toamna, pe noul 500.

Esential

10% este procentul de economie de carburant si de scadere a emisiilor poluante pentru un model echipat cu Stop&Start.

Lansarile in lant ale conceptelor din gama Aria (Panda si 500) au in sfarsit o urmare la nivel de modele de serie. Sistemul Stop&Start testat odata cu productia celor doua modele speciale va aparea printre optiunile modelelor de productie ale italienilor de la Fiat iar noul 500 va fi primul model care va face cunostinta cu pachetul Stop&Start, in octombrie 2008.

Nu vorbim de un pachet revolutionar, acest tip de sistem aparand ce ceva vreme in echiparea unor modele citadine cu staif. De exemplu, grupul PSA anunta chiar acum cateva saptamani faptul ca vrea sa doteze toate modelele sale cu acest pachet pana in 2012.

Vorbim de un sistem foarte necesar mai ales in conditiile in care Fiat vrea sa coboare sensibil stacheta emisiilor si a consumului pe modelele sale. In aceste conditii, dupa inaugurarea de pe 500 1.2 litri benzina, Stop&Start va fi introdus pe versiunile diesel si benzina ale intregii game 500, Panda si Grande Punto.

Comentarii (3)

  • Stop&Start
    Ce e sistemul asta, Stop&Start? Cam light la detalii.
    0 0
  • Lamurire
    Sistemul Start& Stop se refera la faptul ca pornirea motorului si oprirea acestuia se fac dintr-un buton, pe care scrie START/STOP...vezi Mercedes, BMW, Toyota s.a care folosesc acest sistem de cca 1-2 ani....se pare ca aduce ceva economie de combustibil, mai ales daca ai de stat in intersectie mai mult de 20 de secunde este eficient sa opresti motorul....
    0 0
  • Daca ai fi dat un "search" ...
    http://www.automarket.ro/stiri/inovatie-germana-auto-stopstart-267.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru