Fiat Linea a primit premiul AutoBest 2008

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 11.12.2007
Fiat Linea mai aduce un premiu pentru constructorul italian. Sedanul a castigat premiul AutoBest 2008.

Esential

500 de litri este portbagajul modelului Fiat Linea.

La scurt timp dupa obtinerea premiilor "Car of the Year 2008" cu Fiat 500 si "Carro do Ano 2008" cu Grande Punto in Brazilia, marca Fiat isi completeaza palmaresul cu un alt premiu international, adjudecat de aceasta data de Fiat Linea: AUTOBEST 2008.

Titlul a fost acordat de catre un juriu international, format din 15 ziaristi de specialitate din tot atatea tari europene: Bulgaria, Cipru, Croatia, Grecia, Macedonia, Polonia, Republica Ceha, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina si Ungaria.

In marea finala au intrat doar 5 modele lansate anul acesta, Fiat Linea reusind sa se impuna in urma notelor primite la cele 13 categorii analizate. Membrii juriului au fost nevoiti sa faca departajarea, printre altele, in functie de design, confort, manevrabilitate si raport calitate pret. Linea s-a clasat pe primul loc cu un total de 850 de puncte, fiind urmata de Kia Cee'd (784), Mazda2 (705), Skoda Fabia (679) si Toyota Auris (583).

Creata de Centro Stile Fiat, Linea este, alaturi de Fiat Bravo, modelul cu care marca italiana si-a propus in acest an sa revina in forta pe segmentul C al pietei auto.

In prezent, sedanul Linea, cu dimensiuni generoase (4.56 m lungime, 1.73 m latime, 1, 5 inaltime si 500 l capacitatea portbagajului) si un design tipic italian, este comercializat in numeroase tari europene printre care Spania, Germania si Finlanda.

Comentarii (13)

  • tipic italian
    si in ce anume consta acest stil ''tipic italian''?
    0 0
  • Linea
    Sunt curios, ziaristii aia au urcat pe locurile din spate? Si daca au urcat, aveau cumva sub 1.50 m? Ca eu la 1.73 stateam cu capu-n tavan.
    Altceva, ziaristii aia au urcat cate unu? Ca la ce motor are masina aia, doarme sub tine cand vrei sa demarezi cu 4 insi in masina (nu stiu daca mai pleaca cand adaugi si bagajele). Ca mult laudatul motor de 1.4 cu 120 CP inca nu l-am vazut pe modelul respetiv.
    0 1
  • linea
    am fost eu la showroom. motorul de 120 CP exista de aproape doua luni.
    0 0
  • Bravo Fiat
    O masina reusita la banii ei.
    1 0
  • Flavius
    Pacat
    O asa frumusete este scumpa,proasta si nefiabila.
    0 2
  • flavius...
    du-te ma, chiar asa o fi? Oare de ce a castigat acest premiu atunci? gog, motorul 1,4 Tjet este cam de multisor pe masina, si cel 1,9 multijet, ambele de 120 de cai. De ce vorbiti prostii daca nu cunoasteti detalii?
    E foarte multa masina la banii pe care ii dai, si e extrem de frumoasa si de rezistenta. Asa, ca sa-si bage loganu unghia in gat.
    0 0
  • yulyan
    typyc
    sunt de acord cu premiul castygat!ceinvata rom.de la dacia? nimic,omu cere masina spatyoasa!mai sunt sperante cu ford la craiova?
    0 0
  • Sprimo
    tot respectul!
    imi permit sa dau un sfat pentru cei care sunt atat de "redusi" la capitolul auto si "venereaza" doar BMW,Audi, Mercedes si VW...Am un Fiat Linea de 1.4 si pot spune ca a inceput sa-si dea drumul la motor.Pana acum totul era strans in functionare, dar acum dupa 15000km, simt ca pot sa dau peste nas multor modele care se pretind mai rapide!Am atins pana in prezent 180km/h acolo unde mi-a permis drumul si am facut-o incredibil de repede.Inaltimea mea e de 1.81m si incap in spate fara nici o problema cu "tavanul",iar masina trage excelent in panta cu 4 persoane plus portbagaj plin!Sunt masini cu motoare mai puternice si litraj mai mare care nu-i fac fata Lineiei si aici ma refer la masini de ultima generatie.Cei care nu sunt avizati si nu au cunostinte in domeniul auto, ar trebui sa se orienteze spre siturile despre...biciclete poate.
    0 0
  • Fiat Linea!
    In data de 22.01.2008 s-a vandut in Romania primul Fiat Linea Dynamic nuovo azzurro 1.4 T-JET 16V 120 CP!O bijuterie de masina!Merita toti banii!BRAVO FIAT si BRAVO UZINELOR TOFAS (TURCIA)!
    0 0
  • Marius
    Bravo
    Bravo Fiat pentru inca un premiu!Ciuda celor care spun ca nu e o masina fiabila.Sunteti depasiti fratilor!Fiatul lui bunicu nu e la fel cu cel de acum!Iar cei care nu stiu sa aprecieze calitatea sa continue sa-si ia triciclete gen VW BMW etc
    0 0
  • Toader .Dumitru
    fiat linea
    eu am linea si nu prea ma incanta consumu care il arata calculatoru nu stiu care e treaba cu el ca am 5000km in carte scrie ca dupa 5000 6000mii indica calumea in rest e o masina reusita si merita banii
    0 0
  • mocanu valeriu
    consum linea
    am 6500 de km cu linea (1,4Tjet120cp). Am obtinut urmatoarele consumuri: minimul absolut = 5,3 la suta fara climatizare, 5,6 cu climatizare. Asta insemna sa mergi intr-a 5-a cu 80-85 la ora, sa nu pui frane si sa nu faci demaraje. Am condus ca si cand as transporta pahare. Iar cand am venit din Austria cu 160 la ora pe autostrada si in romania cu depasiri de tiruri, fara menajamente fata de motor si mi-a iesit o medie de 8,2 pe tot drumul. Mie mi se pare ca la linea consumul este cea mai placuta surpriza. Sunt in continuare extrem de multumit de masina.
    0 0
  • felicitari
    Am comandat si eu o linea t-jet 120 CP si o astept cu nerabdare. Sunt curios cum o sa se comporte, din cate am auzit masina este f buna ! Felicitari inca o data !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru