Fiat pregateste o uzina de 500.000 de exemplare in Rusia

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 11.02.2010
Fiat si-a unit fortele cu rusii de la Sollers pentru a investi aproximativ 2.3 miliarde de euro intr-o uzina care va fi capabila sa produca in fiecare an 500.000 de unitati.

Fiat cauta sa isi extinda aria de influenta pe Batranul Continent, mai ales dupa semnarea aliantei cu Chrysler. Italienii s-au orientat mai nou spre Rusia, unde intentioneaza sa dispuna in urmatorii ani de o uzina de asamblare cu capacitate mare.

In acest sens, grupul Fiat a incheiat o colaborare cu rusii de la Sollers, care ar urma sa fie semnata astazi. Noul joint-venture, incheiat sub atenta supraveghere a premierului rus Vladimir Putin, prevede o investitie de 2.4 miliarde de euro si vizeaza actuala uzina Naberezhnye Chelny.

Stabilimentul, care produce momentan modele SSang Yong, in urma unui contract cu coreenii, va fi capabil sa dea nastere in fiecare an unui numar total de 500.000 de unitati. Surse neoficiale sustin ca in cadrul noii uzine vor fi produse modele realizate pe platforme Fiat/Chrysler, printre care si viitorul Linea.

via | autoblog

Citeşte şi...

Comentarii (5)

  • Grele limbu romanesc
    daca ati citi odata articolul dupa ce scrieti ati vedea ce prostii puteti scoate. luati o decizie privind la cei 500 000 de euro sau de unitati?
    4 0
  • euro
    produce cam putini bani uzina asta:))
    4 0
  • the hep
    what the f**k?
    fiat deschide o uzina mare in rusia, la putin timp dupa ce inchide alte 2 in italia, de il face si pe papa sa se roage pt muncitorii fiat.....
    asta cum se mai numeste?
    0 0
  • Se numeste reducere de costuri!!! E mai profitabil sa produci acelasi lucru cu o mana de lucru mult mai ieftina.
    Toti producatorii apeleaza la astfel de mijloace ca sa tina pretul constant fata de concurenta.
    1 0
  • @ octav 71
    Nu uita si de faptul ca la orice investitie de asa anvergura si guvernul tarii unde are loc aceasta, in acest caz RUSIA ajuta investitorul prin exonerarea de taxe pe o anumita perioada sau prin garantarea unor credite mai ieftine, asta pe langa mana de lucru mai ieftina. Oricum sunt curios daca uzina asta chiar o sa produca la capacitate maxima in urmatorii ani, deoarece 500.000 de unitati anual este o cira imensa.
    As vrea sa raspunda cineva daca stie cate autoturisme s-au vandut in RUSIA anul trecut asa ca sa ne facem o idee cam ce felie din piata ar vrea FIAT.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru