Fiat va muta producţia lui Panda în Italia

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 10.07.2010
Fiat va muta producţia modelului Panda din Polonia în Italia, la uzina din Pomigliano. Constructorul auto va investi 700 de milioane de euro pentru dezvoltarea fabricii din apropiere de Napoli.

Constructorul italian Fiat va investi 700 de milioane de euro în dezvoltarea fabricii de la Pomigliano, urmând ca în cadrul acesteia să fie produsă viitoarea generaţie a lui Panda. Uzina de la Pomigliano are cea mai slabă activitate, comparativ cu celelalte fabrici Fiat.

În anul 2009 în cadrul acestei uzine au fost produse 35.000 de unităţi ale lui Alfa Romeo 147, 159 şi GT Coupe. Constructorul italian plănuieşte să mute producţia lui Panda la Pomigliano spre sfârşitul anului viitor, urmând ca în 2012, 280.000 de exemplare să părăsească poarta fabricii.

Decizia aceasta face parte din planul lui Sergio Marchionne de a creşte producţia anuală a constructorului italian de la 650.000 la 1.4 milioane de unităţi. Odată cu mutarea producţiei lui Panda în Italia, uzina de la Tychy, din Polonia va fabrica doar modelele Fiat 500 şi Ford Ka.

Via | Fiat

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru