Papa Benedict critica decizia Fiat de a inchide o uzina din Sicilia

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.02.2010
Fiat va pune lacatul pe usa uzinei Termini Imerse din Sicilia la sfarsitul lui 2011, lasand pe drumuri 1400 de muncitori. Papa Benedict a criticat decizia si a solicitat gasirea unei solutii de compromis.

Dupa ce presa a anuntat ca Fiat intentioneaza sa inchida uzina sa din Sicilia, Papa Benedict a decis sa ia atitudine si sa influenteze decizia constructorului italian. Conducatorul Bisericii Catolice a vorbit la sfarsitul slujbei de duminica despre importanta sustinerii populatiei in situatii dificile.

"Criza economica a dus la pierderea multor locuri de munca, ceea ce inseamna ca este nevoie de un inalt grad de responsabilitate la toate nivelurile: antreprenori, muncitori, oficiali ai guvernului. Sunt de parere ca in asemenea situatii critice, cum este cea din Termini Imerese, este nevoie de eforturi sustinute pentru mentinerea locurilor de munca, asigurand astfel demnitate pentru sustinerea familiilor", a incheiat Papa.

Fiat a decis sa inchida fabrica din Termini Imerese, Sicilia, pentru ca transportul componentelor in insula creste costul de productie al unei masini cu pana la 1000 de euro. Inchiderea uzinei este programata la finele lui 2011, 1400 de oameni urmand sa ramana fara slujba.

Fiat a emis un comunicat de presa in care anunta ca este dispus sa cedeze drepturile de folosire ale uzinei oricarui constructor care ar fi capabil sa mentina cele 1400 de locuri de munca.

via | autocar

Comentarii (5)

  • ay papito!
    mosu sa-si vada de rugaciunile lui...
    3 8
  • Dumnezeu a zis... FIAT ramane!
    dumnezeu e suparat pe criza si nu vrea sa se inchida fabrica fiat si de asta i-a zis aseara lui papa sa ne transmita si noua. A mai zis si ca ii place noul motor airjet dar nu crede ca acesta e viitorul industriei auto... dude.... WTF? Absolut stupid.....
    2 5
  • AndreiRN
    Puna banii jos
    Pai sa comande Papa 10000 de fiaturi facute acolo si se rezolva treaba. Dar numai gura e de el.
    2 0
  • EIN WOLK,EIN REICH,EIN FUHRER
    Au intervenit vecinii din Cosa Nostra si l-au convins cu o propunere...pe care n-a putut-o refuza!,,SUBIECTUL'' ESTE PT. TINERETEA PAPEI
    1 2
  • J. Gotti
    inca putina
    RIP FIAT, hai ca mai e putin :)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru