Uzina care produce Lancia Ypsilon se inchide definitiv in 2011

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.01.2010
In ciuda protestelor din ce in ce mai dure ale sindicalistilor, Sergio Marchionne confirma inchiderea uzinei din Sicilia care produce Lancia Ypsilon.

Protestele si grevele angajatilor Fiat Group din Sicilia nu au cum sa intoarca decizia pe care managementul companiei a luat-o in cursul anului trecut: inchiderea uzinei Termini Imerese. Conform presedintelui Sergio Marchionne, decizia este ireversibila si a fost luata dupa o analiza atenta a potentialului fiecarei fabrici in parte.

"Aceasta uzina nu este competitiva din punct de vedere structural. Pierdem bani pentru fiecare masina produsa in acest stabiliment", afirma Marchionne, care spune ca productia de la Termini Imerese va lua sfarsit in cursul anului 2011. In acest moment, uzina produce modelul Lancia Ypsilon, viitoarea generatie a modelului subcompact Lancia urmand sa fie produsa intr-o fabrica inca necunoscuta.

Conform declaratiilor lui Marchionne, cele 1400 de locuri de munca de la Termini Imerese nu vor fi pur si simplu sterse, urmand ca angajatii sa fie "reconvertiti profesional", fara ca seful Fiat sa dea detalii despre ce inseamna acest lucru.

via | leblogauto

 

Comentarii (3)

  • SA TRAITI BINE!!
    Astia sunt adevaratii ies in strada dau foc la cladiri la masini nu conteaza ca Lancia nu se vinde ei vor sa fie asigurati.La noi venea o laba trista din guvern zicea 2 vorbe si plecau toti acasa ca e rau e criza.

    P.S
    O sa ne ingroape Baselu'
    2 1
  • schumi
    @jiji...PS
    O sa ne atace energetic :D.
    1 0
  • AndreiRN
    Profit
    Daca nu e profitabila trebuiau sa o inchida de mult.
    Sau sa reduca salariile.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru