Fiat primeste un imprumut pentru dezvoltarea noului Lancia Ypsilon

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 29.04.2009
Guvernul italian a primit incuviintarea UE pentru a le acorda celor de la Fiat un imprumut care va fi investit in productia viitorului Lancia Ypsilon.

Fiat a obtinut aprobarea Uniunii Europene si a Consiliului Concurentei pentru un ajutor de 46 de milioane de euro, suma pe care o va acorda guvernul italian si care va fi utilizata pentru investitia in productia inlocuitorului lui Lancia Ypsilon, model care va fi dezvoltat si construit la uzina din Termini Imerese (Sicilia).

Comisia Europeana a anuntat ca ajutorul Uniunii are rolul de a mentine locurile de munca din regiunea siciliana, productia unui viitor model de clasa mica al celor de la Lancia fiind vitala in acest sens. "In aceste vremuri dificile, mentinerea joburilor este de o importanta enorma. proiectul de investitii pe care l-am aprobat garanteaza acest lucru in Sicilia. Nu este cazul ca acest imprumut sa creeze probleme de concurenta", a declarat Neelie Kroes, comisarul european pe probleme de concurenta.

via | Automotive News

Taguri: Fiat, Lancia, Ypsilon

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru