Fiat va produce viitoarea generatie Panda in Italia

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 01.04.2010
Daca actuala generatie Fiat Panda este produsa in Polonia, italienii au decis sa mute productia viitoarei generatii (2011) la o uzina de langa Napoli.

Esential

2011 este anul in care va aparea pe piata noua generatie Fiat Panda.

Fiat a anuntat astazi ca va muta productia viitoarei generatii Panda in Italia. Actualul Panda, cel mai vandut model european de segment mic, este produs la uzina poloneza Tychy, acolo unde Fiat asambleaza si Fiat 500.

Viitorul Fiat Panda, model care va fi lansat in Europa in cursul anului 2011, va fi produs la uzina din Pomigliano a italienilor, aflata langa Napoli. Pentru a putea adapta linia de productie a acestei uzine la noul Panda, Fiat va investi 700 de milioane de euro in fabrica in care vor fi produse intre 270.000 si 280.000 de unitati Panda in fiecare an.

Uzina din Pomigliano are la ora actuala o capacitate anuala de productie de 240.000 de masini, insa anul trecut au fost produse aici doar 36.000 de unitati Alfa Romeo 159, GT si 147. Pentru a putea sa se alinieze la noul ritm de productie, fabrica de langa Napoli va trece de la un regim de cinci zile de munca in doua schimburi la unul de sase zile de munca in trei schimburi.

via | Automotive News

Comentarii (3)

  • si care ar fi motivul? Nu pare sa fie o miscare prea inteligenta:
    - cheltuieli cu reutilare (700 de bulioane de Euroi)
    - trei schimburi
    - cheltuieli cu salariile mai mari

    ??? ceva e ciudat aici.....

    ne puteti da mai multe detalii?
    1 1
  • La cat i-a ajutat statul au si ei obligatii acum
    3 0
  • ..
    In fabrica din Polonia se asambleaza Panda, Fiat 500 si Ford Ka; capacitatea de productie a cam ajuns la limita , in conditiile in care cererea pentru Panda si Fiat 500 este in crestere
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru