Fiat va trebui sa mentina in functiune toate uzinele din Italia daca va cumpara Opel

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 19.05.2009
Guvernul italian a anuntat ca o eventuala colaborare intre Opel si Fiat trebuie sa garanteze mentinerea pe linia de plutire a tuturor celor 5 fabrici din Italia.

Italienii de la Fiat se confrunta cu presiuni din toate partile in timp ce incearca sa ajunga la un acord de colaborare cu Opel. Dupa ce guvernul german a anuntat ca una dintre conditiile esentiale pentru stabilirea unei aliante este pastrarea in functiune a tuturor uzinelor Opel din Germania, oficialitatile din Italia aduc in discutie acelasi lucru, dar in Peninsula.

"Cele cinci uzine Fiat din Italia trebuie sa continue sa functioneze. Este un lucru indispensabil", sustine Claudio Scajola, ministrul Economiei si Dezvoltarii din Italia, citat de France Presse

Weekendul care tocmai s-a incheiat a gazduit o serie de proteste ale muncitorilor italieni din uzinele Fiat, acestia sustinand ca o eventuala intelegere intre Fiat si Opel va aduce inchiderea unor fabrici din Peninsula.

via | AFP

Comentarii (1)

  • Daca statul ar fi actionar majoritar ar putea sa puna conditii. Mi se pare un amestec nejustificat in afaceri private ceeace face Guvernul italian.

    Cum la italieni greva face parte din cotidian (cred ca o au in fisa postului si uneori o fac asa si pentru a nu isi pierde dexteritatea) ce spun muncitorii nu conteaza. Din pacate ce fac ei cu manutele alea doua face diferenta...

    Singurul judecator clientul si piata dicteaza strategia. Daca ne uitam la cifrele de productie si vanzari ale Fiat si Opel cred ca verdictul cumparatorului se vede cu ochiul liber...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru