Fiat vrea să profite de pe urma divorţului dintre Suzuki şi Volkswagen

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.09.2011
Sergio Marchionne a declarat că Suzuki este un partener viabil pentru Grupul Fiat pe piaţa asiatică. Declaraţia vine după ce japonezii vor să rupă alianţa cu Volkswagen.

Disputa dintre Volkswagen şi Suzuki, iscată de câteva luni bune, pare să ia o altă întorsătură. După ce germanii s-au arătat extrem de deranjaţi de faptul că Suzuki a decis să folosească dieselul Multijet de 1.6 litri de provenienţă Fiat, italienii par să cocheteze cu ideea unei colaborări mai extinse cu niponii.

Aşadar, după ce au aruncat sămânţa de scandal între cele două grupuri, italienii vor să profite de pe urma iminentului divorţ. O susţine chiar Sergio Marchionne, şeful Fiat, care a declarat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt că Suzuki ar putea fi un partener interesant pentru piaţa asiatică.

"Am avut şi avem o cooperare industrială profitabilă cu Suzuki. A trecut deja o perioadă îndelungată de când ne-am unit forţele". Întrebat dacă Fiat are vreo implicare în divergenţele germano-nipone, Marchionne a declarat că grupul italian nu are nici o legătură cu clătinarea alianţei.

Nu ar fi exclus să vedem crearea unei alianţei puternice între Fiat şi Suzuki, după ce Volkswagen iese din ecuaţie.

Însuşi Osamu Suzuki, preşedintele japonezilor, a declarat la începutul acestei săptămâni că plănuieşte să încheie alianţa de doi ani cu Volkswagen, pe care o defineşte ca fiind "împovărătoare".

via | egm

Comentarii (9)

  • ieeeeeeeeeee, asa ma, poate vedem niste benzinare fiat pe suzuki, se va contura producerea unor modlee low cost foarte calitatative atat fiat cat si suzuki?

    we'll see
    9 6
  • vw cam tremura in ultima vreme.....asta si merita daca produc aceleasi conserve facelifturizate de atatia ani.....cand anunti aparitia unui model nou....atunci sa fie nou tot nu doar farurile si 2,3 detalii la interior!!! era si timpul........
    13 11
  • referitor la ambitia vw de a deveni nr1 mondial:

    "Volkswagen se luptă în izolare", a declarat Ferdinand Dudenhoeffer, şeful Centrului pentru cercetări în domeniul euro la universitatea germană din Duisburg-Essen.

    saracii, sper sa lupte degeaba
    6 7
  • george
    DAR EXISTA PROSTI SI ACOLO, IN GERMANIA
    Ca sa nu mai vorbim de Romania...

    @ paul

    Sa fii neamt si sa spui despre Volkswagen ca se lupta in izolare trebuie sa fii prost de sa-ti curga nasu-n gura. Incerc sa-mi dau seama cum trebuie sa fii ca sa crezi asemenea gugumanie...
    4 7
  • @george
    eu cred ca tu nu vezi lucrurile limpede.

    daca multi producatori ar produce modele k fiat si suzuki (ma refer la modele cu adevarat accesibile) mult mai multi locuitori de pe planeta si-ar permite un automobile fiabil, ieftin si util.

    se vede direct in prudusul finit.

    neamtul ala tind sa cred ca e destul de lucid in ce spune
    3 2
  • Fiat>VW
    Pai e si normal sa se indrepte spre Fiat. colaborarea cu grupul italian a dus la dezolvtarea celui mai de succes model al japonezilor, SX4. Colaborarea cu VW la ce a dus??
    Apoi, motorul Fiat de 1.6 multijet este o bijuterie comparativ cu omologul 1.6TDI al nemtilor.
    Sper ca italienii sa intareasca colaborarea cu niponii, si pe viitor sa vedem si alte modele de succes.
    8 3
  • george
    Uneori nu gandesc limpede si sunt cam prostovan. VW e o marca de tot rahatul...
    4 3
  • george
    NEAMTUL ALA E UN IMBECIL SINISTRU
    @ paul

    Daca ar fi lucid, n-ar spune asemenea tampenii.

    VAG acopera toate segmentele de piata inclusiv cel low cost. O Fabie dezbracata de niste dotari (ca pentru India) e comparabila cu Suzuki facut in colaborare cu Fiat.

    Fa-ti un bine si nu mai asculta tot felul de gugumanii numai pentru ca sunt spuse de niste indivizi din tari civilizate. Rahatul nemtesc tot rahat e.

    @ wannabe george

    Daca aveai un IQ macar de 10, ai fi reusit sa-mi copiezi stilul. Nici atat n-ai fost in stare, ca sa nu mai spun de prostiile pe care le debitezi...
    1 1
  • sa profite ! aroganta celor de la VW isi are pretul ei...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru