Finlandezii fac supercar electric bazat pe R8

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 21.05.2008
Electric RaceAbout, vehicul electric construit pe sasiul lui Audi R8, va concura la Automotive X Prize.

Esential

320 km va fi autonomia supercarului electric finlandez.

Concursul Automotive X Prize mai numara de astazi un concurrent care propune un produs inedit. Dupa ce si-au anuntat participarea producatori ca Tesla sau Tata Motors, a venit randul Politehnicii din Helsinki sa se inscrie in prestigiosul concurs.

Va reamintim ca Automotive X Prize este un concurs care prevede construirea unui vehicul cu un consum de 2.3 litri/100 km si premierea castigatorului cu 10 milioane de euro.

Echipa Politehnicii din Helsinki a inscris in concurs un supercar electric construit pe baza unui model Audi R8. Studentii din Helsinki vor lucra la acest proiect cu colegii lor de la Institutul de Design din Lahti.

Denumit Electric RaceAbout, proiectul finlandez presupune obtinerea unui vehicul care sa indeplineasca parametrii stabiliti de Automotive X Prize, avand in plus performante de invidiat.

Vorbim de un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h de 5 secunde si de o viteza maxima de 250 km/h. Supercarul finlandez construit pe sasiul lui R8 nu va fi mai greu de 1.250 kg si va avea o autonomie de 320 km, asemenea lui Tesla Roadster.

Via | MotorAuthority  

Taguri: Audi, R8, Roadster, Tata, Tesla

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru