FlexiFuel de la Volvo

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 09.11.2006
Cei de la Volvo au lansat tehnologia FlexiFuel pe unele modele aflate in vanzare in cateva tari din Europa.
Suedezii de la Volvo au lansat modele FlexiFuel alimentate de bioetanol pe cateva piete europene in aceasta toamna.

Varianta nepoluanta oferita de Volvo va fi disponibila si pe noul C30. Gerry Keaney, vicepresedintele departamentului de vanzari de la Volvo a declarat: ”Interesul pentru etanol folosit drept carburant pentru masini este in continua crestere in Europa. Am oferit modelelor noastre aceasta versiune pe noua piete din Europa. Modelele Volvo FlexiFuel vor fi disponibile, in afara Suediei, in Marea Britanie, Franta, Spania, Olanda, Belgia, Elvetia si Norvegia”.

In Franta s-a anuntat deja construirea a circa 500 de statii de alimentare care vor oferi bioetanol. Carburantul va fi produs local din produsele agricole locale. La nivelul intregii Europe exista 23 de fabrici care produc etanol, iar pana in 2008 numarul lor este asteptat sa creasca la 60. Deocamdata, circa 1,8 milioane de litri de etanol sunt produse in Uniunea Europeana, materia prima principala fiind cerealele.


Varianta FlexiFuel este prezenta pe modelele Volvo C30, S40 si V50. Acestea sunt propulsate de un motor de patru cilindri care dezvolta 125 CP. Atat benzina cat si bioetanolul sunt disponibile in rezervorul masinilor. Volvo mizeaza sa vanda circa 7.000 de unitati FlexiFuel in 2007, mare parte dintre ele in Suedia.

Comentarii (2)

  • Noname00
    cand vor veni si la noi?
    Din cate am inteles E85 (asa se numeste acest bioetanol) este foarte popular in Suedia, unde destul de multe Ford Focus sunt construite astfel incat sa il foloseasca. Este format din Etanol in proportie de 85% si benzina 15%, iar costul de productie este apropiat de cel al benzinei, diferenta fiind ca E85 in Suedia NU este supus accizelor, deci pretul pe litru este undeva la jumatate. Masina consuma totusi mai mult decat ar consuma benzina, dar si puterea dezvoltata este mai mare. Din cate am citit undeva pe ford.ie un Ford Focus FlexiFuel produce cu pana la 70% mai putin CO2 folosind E85 in loc de benzina, ceea ce este (asta este o parere personala la care se adauga niste mici calcule legate de consum) mai bine decat un Prius ....
    0 0
  • ok!
    ce sa mai, incearca o companie klumea intr-o tara klumea, poate poate se mai trezesc si amerikanii, ca ei sunt varza!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru