Ford: 8 milioane de maşini pe an începând cu 2015

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 08.06.2011
Ford are planuri mari pentru acest deceniu. Constructorul american vrea o creştere a vânzărilor globale cu 50% până în 2015.

Esential

8 milioane de maşini speră să vândă Ford în fiecare an, începând cu 2015.

Deşi îşi vede ameninţată poziţia în topul celor mai mari producători auto ai lumii, Ford nu cedează şi anunţă un plan ambiţios pentru următorii ani. Alan Mulally, preşedintele executiv Ford, a declarat, în cadrul unei analize financiare a grupului, că se aşteaptă ca vânzările Ovalului Albastru să crească cu 50% până la jumătatea acestui deceniu.

Ford se va folosi de planul său de dezvoltare ambiţios pentru a introduce modele noi, pentru a se lansa pe alte pieţe şi pentru a atinge în 2015 un total de 8 milioane de unităţi vândute anual.

"Ford este o companie în plină creştere, care operează pe o piaţă de asemenea în creştere. Cu ajutorul planului nostru de dezvoltare intenţionăm să creştem investiţiile pentru a putea da naştere unei familii complete de modele, care sunt capabile să câştige duelul cu competitorii în orice clasă", a susţinut Mulally.

Până în 2014, Ford susţine că întreaga sa gamă va fi cu 140% mai proaspătă decât cea existentă în 2009.

Vehiculele de clasă mică sunt aşteptate să totalizeze aproximativ 55% din totalul vehiculelor exitente în gama Ford până în 2020. Tot până atunci Ford se aşteaptă ca vehiculele vândute în regiunea Asia Pacific şi Africa să totalizeze o treime din vânzările sale.

via | egm

Comentarii (2)

  • proView
    Aoleu fratilor, ce scrie la titlu "vânzărilor globale cu 50% până în 20115" Ce? Cum? anul 20115???? corectati fratilor
    0 2
  • Mananci calule ovaz?
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru