Ford anunta cea mai mai mare pierdere din istorie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 30.01.2009
Ford a pierdut 14.6 miliarde de dolari in decursul anului 2008. Aceasta este cea mai mare pierdere inregistrata de aceasta companie in istoria sa.

Din cauza cererii scazute pentru modelele sale, Grupul Ford a suferit o pierdere de 5.9 miliarde de dolari in al patrulea sfert al anului 2008. In ciuda acestor probleme financiare, Alan Mulally, directorul companiei Ford, insista ca nu are nevoie de un imprumut din partea statului american. Anul 2008 a fost cel mai negru an din punct de vedere financiar pentru Ford, deoarece compania a pierdut in total nu mai putin de 14.6 miliarde de dolari.

Ford a pierdut bani atat pe piata din America de Nord, cat si in Europa si Asia. Singura piata profitabila pentru Ford in aceasta perioada a fost America de Sud. Cel mai putin profitabil brand a fost Volvo, care a pierdut 736 milioane de dolari in cel de-al patrulea sfert al anului 2008.

Singura veste buna pentru Ford este ca pierderea inregistrata in al patrulea sfert al anului 2008 este mai mica decat cea de 7.7 miliarde de dolari, inregistrata in al treilea sfert al anului trecut. Cota de piata a companiei americane a crescut in Statele Unite ale Americii si in Europa.

Alan Mulally considera ca Ford nu va avea nevoie de un imprumut de la guvernul american daca isi va continua evolutia inregistrata in ultima perioada. Daca isi va restructura compania confrom planului, producatorul american ar putea sa ajunga la un echilibru financiar in anul 2011.

Via | Straightline

Taguri: Ford, Volvo, pierderi

Comentarii (2)

  • Laurentiu
    da, cum sa nu
    Adica au pierderi de zeci de miliarde si sustin ca nu au nevoie de ajutot de la stat. mah ce prosti sunt managerii altor firme si c destepti sunt cei de la Ford!
    Ford nu merita sa mai existe! Nu pentru ca ar avea produse slabe, ci datorita aceste politici foarte proaste.
    0 0
  • Claudiu
    Din 14.6 miliarde $ ,11 miliarde $ au reprezentat costul restructurarilor reprezentate de inchiderea mai multor fabrici si compensarea zecilor de mii de muncitori disponibilizati. Ford Europa a fost singura divizie profitabila,inregistrand un profit de 1 miliard $. Ford si-a marit cota de piata in Europa,ocupand locul 2 in clasamentul celor mai vandute marci din Europa devansand Opel care ocupase pana in 2008 pozitia secunda. Volvo Cars a inregistrat o pierdere de 1.4 miliarde $ in 2008. Pentru mai multe detalii cititi Autonews. Ford nu are nici un interes sa ceara ajutoare de la guvern ,firmele care apeleaza la stat pierzandu-si libertatea de decizie sau chiar independenta iar familia Ford care controleaza constructorul american si-ar vedea amenintata pozitia in cadrul concernului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru