Ford are unda verde pentru Craiova

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 27.02.2008
Investigatiile Comisiei Europene s-au incheiat astazi, Ford fiind invitati sa investeasca la Craiova.

Ford Europa saluta decizia de astazi a Comisiei Europene prin care se anunta finalizarea investigatiei deschise in cazul privatizarii Automobile Craiova, permitandu-i astfel companiei americane continuarea procedurilor necesare in vederea cumpararii uzinei. Achizitia fabricii va fi finalizata dupa adoptarea legii speciale pentru privatizarea Automobile Craiova de catre Parlamentul Romaniei. Legea speciala urmeaza sa fie adoptata in data de 4 Martie 2008.

"Ma bucur ca investigatia Comisiei Europene s-a incheiat intr-un timp atat de scurt. Am lucrat impreuna cu autoritatile romane contra cronometru, pentru a transmite toate informatiile necesare Comisiei in elaborarea deciziei sale. Planurile si angajamentele noastre pentru fabrica din Craiova raman neschimbate. Acum, scopul nostru este acela de a prelua fabrica cat mai curand posibil si de a o transforma intr-un centru de productie auto de talie internationala", a declarat John Fleming, Presedinte si CEO al Ford Europa.

Va reamintim ca reprezentantii Comisiei Europene solicitasera Guvernului sa recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, suma care reprezenta, potrivit oficlialilor europeni, ajutor de stat ilegal la privatizarea constructorului auto cu grupul american.

In urma deciziei de astazi, aceasta solicitare nu va afecta finalizarea procesului de privatizare a Automobile Craiova.

Taguri: Craiova, Ford

Comentarii (3)

  • in sfarsit.....
    Deja ma saturasem de procesul asta birocratic de preluare....inclin sa cred ca, cei din CE au fost mai catolici decat Papa atunci cand au "investigat" respectivele ajutoare; in mod sigur a incercat si Guvernul sa bage unele lucruri sub pres sau sa lase mai mult, ca sa se-ncheie contractul, insa dpdv comercial este absolut normal sa oferi atat cat poti unui partener...
    0 0
  • vorba lui Tariceanu
    tot membri de mana a doua a UE suntem. Pe astia de la Nokia nu-i intreaba nimeni de ce muta fabricile de parca ar fi pe carucioare, dar pe noi ne iau imediat la ochi. Macar ca ne-au dat cu alifie inainte.
    0 0
  • VLADESCU LIVIU
    DRUM ESPRES SLATINA-BUCURESTI
    TRANSPORTAREA A SUTE DE MASINI SPRE BUCURESTI SI PORT CONSTANTASA SE FACA PE UN DRUM CE AR UNI IN LINIE DREAPTA SUDUL SLATINEI MAI PRECIS PIATRA OLT SAU SLATIOARA CU BUCURESTI PE UN TRASEU CA TRAS CU RIGLA PE HARTA.NU TREBUIE DUSE PE AUTOSTRADA PIT-BUC PT CA AR FARIMITAO TOTAL.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru