Ford da in judecata guvernul SUA pentru 445 milioane $

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 14.07.2008
Ford cere guvernului american plati compensatorii din impozitele platite in valoare de 445 milioane $.

Esential

445 milioane dolari este suma ceruta de Ford din plata impozitelor catre statul american.

Ford, al doilea producator auto din Statele Unite ale Americii, da in judecata guvernul american pentru obtinerea unor plati compesatorii aferente perioadei 1983-1989 si 1992-1994. Valoarea totala a acestor plati se ridica la 445 milioane de dolari.

Noi credem ca fiscul nu a inapoiat corespunzator companiei diferenta din impozitele platite si cele reale. Am incercat sa rezolvam acest lucru la nivel administrativ, dar nu s-a putut din cauza sumei foarte mari”, a declarat Marcey Evans, purtatorul de cuvant al Ford.

In ultima perioada gigantul auto american a facut eforturi sporite de marire a capitalului, prin vanzarea brandurilor Aston Martin, Jaguar si Land Rover.

Suma de 445 de milioane de dolari ar fi un plus bine-venit pentru Ford in incercarea companiei de a se reabilita.

Via | Detroit News 

Taguri: Ford

Comentarii (2)

  • george
    POVESTI DE ADORMIT COPIII...
    ...ca sa mai pape niste bani de la statu` american...Chiar asa n-a avut nimeni habar timp de mai bine de 30 de ani ca ar trebui sa recupereze niste bani sau macar sa faca niste regularizari?!?!?

    Daca e asa cum spun ei, este foarte grav, din urmatoarele motive: au avut niste contabili foarte prosti fiindca au calculat aiurea datoriile catre buget iar managerii...ce sa mai zicem...au dormit pe ei ca bou` pe coada...dupa 30 de ani se prescriu si datoriile pe care le ai tu catre stat, ce sa mai vorbim de datoriile pe care le are statu` catre tine...

    Oricum, situatia e de o penibilitate extrema...se preteaza la artificii din astea de 2,35 ROL pentru o suma insignifianta (la mizeria in care se afla)...ca sa va dati seama cat sunt de disperati...
    0 0
  • prudentul
    pentru? împotrivă? abţineri?
    Mulţumim. La cuvânt urmează domnul AndreiRN, care are o comunicare importantă de făcut.:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru