Ford demareaza productia lui Mondeo si C-Max

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.03.2007
Ford a demarat productia noului Mondeo si a modelului C-Max la uzinele din Genk si Saarlouis. Noul Mondeo va intra in vanzare in luna iunie a acestui an.

Ford a demarat productia modelelor Mondeo si C-Max. Uzinele din Saarlouis si Genk vor fi cele doua locatii unde monovolumul si noul Mondeo vor da startul productiei.

La Saarlouis, Roland Henz, primarul localitatii si Jacques Pollenus, directorul fabricii, au fost cei care au condus primul autovehicul din linia de productie. Noul Ford C-MAX va fi lansat in intreaga Europa incepand cu luna mai. In 2007 se asteapta un volum de producþie de 120.000 de unitati. Bernhard Mattes, preºedintele Ford-Werke GmbH a declarat: “Cu echipamentul vast si remarcabil pe care il detine, Ford C-MAX ofera o garantie pentru pastrarea slujbelor angajatilor din Saarlouis. Am investit 17 milioane de euro in dezvoltarea si modernizarea fabricii pentru Ford C-MAX".

Fabrica din Saarlouis funcþioneazã la o capacitate zilnica de 1.920 de autovehicule Ford Focus si C-MAX, produse intr-un ritm permanent de trei schimburi zilnice. Aceste 1.920 de autovehicule includ un total de 1.300 unitati Ford Focus cu trei, cinci usi si wagon, carora li se adauga 620 de unitãþi Ford C-MAX.

Fabrica din Saarlouis este cel mai mare angajator din Saarland, cu 6.400 de angajati, plus alte 2.000 de persoane care muncesc in parcul industrial din apropiere. Fabrica este lider Ford in materie de productie a modelului Ford Focus, fabricat aici inca din august 1998.

Ford C-MAX este fabricat in exclusivitate la Saarlouis. Din momentul in care modelul, numit initial Ford Focus C-MAX, a fost pentru prima data fabricat la Saarland, in 27 iunie 2003, peste 509.000 de exemplare au fost construite si vandute.

La mai putin de 12 luni de la startul oficial al productiei modelului de succes S-MAX si a noii generatii Galaxy, Mondeo, primul model complet nou, a intrat in productie astazi la uzina Ford din Genk. Un program de investitie de 715 milioane de euro a fost alocat celor trei noi modele produse la Genk.

John Fleming, preºedinte si CEO Ford Europa a declarat ca "dupa recunoasterea si succesul obtinute in plan international de modelele Galaxy si S-MAX, noul Mondeo completeaza gama Ford pe segmentul european CD, de o importanta cruciala.

Ca urmare a introducerii in ultimul an a unor sisteme de producþie noi si flexibile, fabrica Ford din Genk a facut progrese in materie de eficienta si calitate si ramane baza productiei de autoturisme Ford de dimensiuni mari”.

Incepand de astazi, cinci modele diferite de caroserie vor fi realizate pe linia de productie de la Genk. Acestea sunt S-MAX, Galaxy, modelul Mondeo in versiunile patru usi, cinci usi si wagon. Genk este singura fabrica Ford producatoare a tuturor acestor modele. “Gratie unei modernizari ample a fabricii noastre de producþie din Genk, reusim sa oferim un exemplu de calitate si flexibilitate a productiei, permitandu-ne sa ne adaptam cu promptitudine la nevoile mereu in schimbare ale clientilor nostri”, a declarat Guz Martens, director general al fabricii din Genk. 

Lansarea procesului de vanzare a noului Ford Mondeo in intreaga Europa este planificata pentru prima jumatate a lunii iunie 2007.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru