Ford este una dintre cele mai etice companii ale lumii

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.03.2010
Ford este singurul producator de automobile inclus in lista Ethisphere a celor mai etice 100 de companii din lume.

Institutul Ethisphere, organizatie de renume in domeniul eticii, a recunoscut Ford Motor Company ca fiind una dintre cele mai etice companii din lume. Ford este singura companie din cele 100 mentionate de lista anuala a Ethisphere care produce automobile. Compania Ford a fost selectata pentru aceasta distinctie dintr-o multime formata din mii de companii apartinand de peste 100 de state si 36 de industrii.

In comparatie cu anul precedent, 24 de companii au parasit lista celor mai etice 100 de companii din lume, iar 26 de companii sunt nou intrate in acest top. Companiile care au parasit aceasta lista au disparut din cauza unor litigii sau ale unor incalcari ale eticii, precum si din cauza competitiei in cadrul industriei. Criteriile de departajare au inclus recenzia codului de etica, litigiilor si istoriei infractionale, evaluarea investitiilor in inovatie si a practicilor pentru afaceri durabile, studiul activitatilor cu scop de imbunatatire a cetateniei corporatiste si rezultatele discutiilor purtate cu reprezentantii, colaboratorii, furnizorii si clientii specifici ai fiecarei companii.

"Ca si entitate, am infruntat provocari istorice pe decursul ultimilor ani de activitate, sprijinindu-ne pe un plan solid si pe actiuni remarcabile.

Produsele noastre castiga avant la nivelul pietei si un numar tot mai mare de clienti, insa este semnificativa recunoasterea adusa actiunilor noastre de catre terte parti cu reputatie", a declarat David Leitch, consilier general si vice-presedinte la Ford Motor Company

Via | Ford

Comentarii (6)

  • pupici si la...gara!
    vai ce chestie...dar din suta aia de firme peste 70% sunt americane.

    Si asa, un "sut in fund" (sau mai bine un pupic in acelasi loc) nu strica, mai ales cand singurul care mai "respira" in domeniul auto este chiar Ford
    3 2
  • Uite asa se face democratia in America.

    Se ia una bucata Toyota, se baga una bucata vrajeala cu pedala, se adauga multa multa barbologie si prostie media si se ucide mitul fiabilitatii.
    Si ca sa creasca masina poporului ameircan, se dau multe multe premii companiilor auto de la ei de acasa, doar, doar le mai cresc vanzarile.

    Curata democratie!

    Mai rau e ca toata vrajeala asta e pe fata si nimeni nu zice nimic.
    7 2
  • Opinie
    Ma bucur sa revad in acest top si compania pentru care lucrez: Svenska Cellulosa. Noi meritam pe deplin sa fim in acest top!
    2 1
  • @AutoMarket
    Nu ca nu ar fi interesante stirile voastre, dar apropo de Ford, chiar sunt foarte curios de ce se mai intampla pe la Craiova. Se coace ceva interesant pe acolo?
    Asteptam cu interes un reportaj sau o editie speciala, ceva concret de acolo, ca zvonurile sunt cam neclare.
    Multumim!
    1 0
  • Fetisa
    ce conteaza etica pentru clienti ! sa fabrica masini de calitate bai fratilor !
    1 1
  • Opinie
    @ Fetisa
    Intra pe site-ul Ethisphere si ai sa vezi ce inteleg prin etica.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru