Ford F-150 clonat în China de către Jianghuai Automobile

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Duminica, 05.02.2012
Chinezii nu se dezmint. De data aceasta au clonat cel mai de succes automobil din America: pick-up-ul Ford F-150. JAC 4R3 este numele modelului chinezesc.

Industria auto din China nu se dezminte. Le plac automobilele din Europa, Japonia și America și le clonează fără nici o problemă. De data aceasta, compania JAC a copiat aproape identic cel mai de succes automobil din Statele Unite: pickup-ul Ford F-150. JAC nu se află la prima ispravă de acest fel, ei clonând și pickup-ul american Chevrolet Silverado.

Cel mai recent model produs de Jianghuai Automobile Corporation este JAC 4R3, o replică a modelului Ford F-150. Bineînțeles, asemănările se opresc la latura vizuală, partea mecanică fiind prea scump de replicat de către constructorii chinezi. JAC 4R3 va debuta la Salonul Auto de la Beijing din aprilie și se va vinde pe piața chineză unde va fi motorizat de un propulsor turbodiesel de 2.8 litri ce dezvoltă 108 CP și 244 Nm. Celălalt model copiat de către JAC se numește Reni și este identic vizual cu un Chevrolet Silverado. Este disponibil la vânzare în cinci versiuni de echipare pe piața auto chinezească. 

Via | carscoop

 

Comentarii (11)

  • Sunt de belea chinezii astia.Ma intreb daca e rezistent macar pe jumatate cat un F-150 (ford). Oricum,un chinez cu bani nu o sa cumpere o copie ieftina,ia originalul.
    22 1
  • Aspire
    eu nu inteleg o treaba.nu exista nici o politie in lumea auto? adica cum? putem sa copiem ce vrem ca nimeni nu ne face nimic? atunci de ce Logan nu a copiat Mercedes? asa ca exemplu? de ce sa se streseze lumea sa inventeze design original cand putem copia din curtea vecinului?
    19 4
  • Ahh... Chinezi copiatori
    Astora daca le dai o poza cu o masina cu multe linii, foarte grea de desenat, chiar si pe aia o fac!
    Hmm...
    poate au si astia soarta japonezilor, ca si aia au copiat muuuuult...
    8 14
  • grigore
    :)
    Vai ce aratare...
    5 2
  • @Aspire
    Na, ia Chery!
    6 2
  • 2.8 litri chinezesti =
    un monstru de 108 cai chinezesti cu un cuplu chinezesc de 244 Nm.
    :))))
    14 0
  • Sunt tare curios cum va reactiona Ford,la aceasta clona facuta de chinezi,avand in vedere ca s-au suparat foarte tare cand cei de la Ferrari au folosit F150 la numirea monopostului de formula 1.

    Daca ACTA va fi impusa obligatoriu Chinei,ei vor muri de foame :))

    Eu nu ii inteleg pe chinezi,de ce copiaza o masina,cand ar putea sa o faca de la 0(macar la partea de desing)
    13 0
  • daca intra in vigoare sopa, pipa, acta si alte porcarii de genul asta sa vezi cum bombardeaza americanii pe chinezi :)))))))))))))))))))
    ca doar e piraterie domne...sau astia scapa dar pustiul care descarca un mp3 e un veritabil pirat nemilos....hm...o buna tema pt philosoraptor
    8 3
  • puimarin
    China
    Pe chinezi îi doare în cot de americani . Pot face un pariu că Chinezi în 5 ani vor fi lideri mondiali la ori ce .
    Din 5 produse dintrun magazin 3 made China .
    3 1
  • AndreiRN
    Productie ieftina
    Si cu toate astea scrieti la o claviatura Made in China.
    Interesant este ca aceste copi pot ave apiese originale in ele.
    Mare parte din piesele Ford, GM, VW sunt fabricate in China si de acolo asamblate oriunde in lume.
    Cele mai americane masini acuma sunt Toyota si Honda si Hyundai
    1 0
  • eu altfel pusesem problema dar e prea subtil se pare.
    concernele chinezesti sunt pe felie cu celelalte. restul au de castigat de pe urma acestor copieri, si ii lasa in pace, acolo in tara lor.

    dar populatia normala, care este client nu are voie sa impartaseasca o idee, o melodie, o experienta, un film, caci intra rechinii corporatisti pe felie si decimeaza orice tentativa.

    despre produsele in sine nu are rost sa discutam. de la chiloti la scule tehnologice de ultima generatie sunt produse in china in fabrici ale unor furnizori sau direct ale brandurilor straine. cat timp se respecta un standard de calitate nu ai ce sa discuti. un chinez e mai incompetent decat un roman sau decat un german sau decat un american care lucreaza in aceeasi corporatie mondiala?! NU. are niste regulamente interioare care il tin minim la acelasi standard de lucru.
    punct
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru