Ford Focus facelift. Va arata asa?

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 22.06.2007
Mai sunt cateva luni pana cand Ford ne va prezenta un nou Focus. E vorba de asteptatul facelift pentru modelul Ford.

A venit vara si odata cu ea a inceput sezonul propunerilor electronice in ceea ce priveste formele celor mai asteptate modele viitoare ale lumii. De aceasta data, trecem pe la colegii britanici de la Auto Express, care si-au imaginat noua fata a lui Ford Focus in virtutea liniei de design Kinetic, inaugurata pe noul C-Max si continuata cu Mondeo. Nu este vorba (atentie!) de o noua generatie a lui Focus, ci de un simplu facelift.

Si pentru ca un facelift nu are vigoare daca nu este radical, Auto Express a gandit o fata complet noua. Ipotezele stilistice ale britanicilor se bazeaza pe ideile creative ale lui Martin Smith, seful centrului de design al Ford Europe. El este cel care a gandit noul C-Max si noul Mondeo, astfel ca, in conditiile in care tot el isi va pune la bataie imaginatia pentru a crea faceliftul pentru Focus, acesta nu va arata foarte diferit de ce ne prezinta Auto Express. Pe scurt: grila frontala subtila, spolier cu o priza de aer trapezoidala enorma (in stilul C-Max), faruri si aripi musculoase (in stil Mondeo), stopuri noi si nu numai.

Se presupune ca, la interior, noul Focus va dispune de sistemul HMI (Human Machine Interface), care usureaza viata soferului la bord si care a fost inagurat pe acelasi Mondeo.

Daca Ford Focus facelift va arata sau nu asemanator cu ipotezele Auto Express vom afla la toamna, cel mai probabil la Salonul de la Frankfurt. Va fi modelul care va deschide o serie de superlansari Ford, care se vor inlantui pe doar 18 luni: noul SUV compact X-Max, noul Ka si noul Fiesta.

Comentarii (18)

  • Cristi
    Mda...o masina foarte interesanta, are un design reusit. Insa Fata si profilul aduc prea mult cu un C4, iar spatele cu A3 sportback. Per ansamblu e reusita, insa se vor aduce modificari majore pana va fi scos pe piata.
    0 0
  • Bogdan
    Mishto ;)
    0 0
  • Daca spatele seamana cu A3 sportback, eu seman cu Papa...
    0 0
  • Redhimihai
    Chiar ca nu seamna nici cu A3 iar cu C4 nici atat. Insa in mod sigur viitorul Ford Focus nu va arata chiar asa. Asta este mai mult un Mondeo hatchback decat un viitor Focus.

    Si mai am o intrebare> nu cumva e vorba de modelul S-Max (in loc de C-max) care a inaugurat noua linie de design Ford Europe. C-Max nu are trasaturile noii linii de design, el fiind doar un "monovolum Focus". De fapt C-max chiar face parte din gama Focus. S-Max si Galaxy sunt primele modele Ford cu linia de design Kinetic. Eu asa stiu...
    0 0
  • ai dreptate redmihai. Probabil se refereau la S-max. C-max nu are nicio treaba cu designul asta.

    Iar "un simplu facelift" nu inseamna a schimba intreaga caroserie. (asta e mondeo hatch)
    0 0
  • bine ca ati zis si ce inseamna HMI ala...
    cat despre design, sper sa nu le faca pe toate la fel, precum VW.
    0 0
  • Danutzky
    in sfarsit
    in sfarsit un facelift reusit... foarte tare
    0 0
  • andrei
    reushit
    un facelift foarte reushit ,era shi de asteptat super... o combinatzie intre noul mondeo shi C4.Dar mai au de lucret pentru a ajunge la nivelul noului Golf 6 http://www.cwwcardesign.com/cars/pics/vw_golf_vI.jpg
    0 0
  • Daca masina va arata asa, imi iau si eu una...
    0 0
  • phrdamon
    focus
    mai degraba am crezut ca e chevrolet lacetti restilizat...... totusi arata bine... poate se va fabrica la craiova cine stie
    0 0
  • phradamon
    re
    golf 6 arata penibil. chiar nu-mi place.... continua linia de la passat care de la distanta zici ca e hyundai..
    0 0
  • Zbungee
    Mai seamana cu ceva
    Dupa grila fagure din fata, faruri si linia spatelui seamana foarte tare cu un Mitsubisi Lancer Evo X.
    0 0
  • ?
    nu-i la fel ca noul mondeo ?
    0 0
  • vasile
    da seamana f mult cu noul ford mondeo
    da este o masina reusita .sa speram ca va arata asa!!
    0 0
  • AndreiRN
    Focus
    Frumos si cu lini moderne si agresive.

    "Daca spatele seamana cu A3 sportback, eu seman cu Papa."
    Pai arata-ne poza si vom judeca asemanarea.
    Dar intai sa devi o persoana.
    0 0
  • focus
    nust,nu cred k o sa arate asa,arata prea bn,si fordu nu prea le are cu desenatu masinilor frumoase,ar fi prea marfa so scoata gen asta,arata kiar foarte bn
    0 0
  • o fi aratand el bine, da nu mai seamana a focus
    0 0
  • arata bine
    pare sa preia elemente de design de la modelul american, care este, atentie ! , al doilea facelift a primei generatii; da, ati citit bine: americanii inca nu au ajuns la a doua generatie ford focus:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Ford_focus-2007washauto.jpg
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru