Ford Focus: recall de 140.000 de unităţi în SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.04.2012
Ford a anunţat că va rechema în service 140.310 unităţi ale actualei generaţii Focus vândute pe piaţa din SUA. Motivul este o problemă raportată la ştergătorul pasagerului.

Noua generaţie Ford Focus se confruntă cu mici probleme dincolo de Ocean. Divizia americană Ford a anunţat că va efectua un recall important pentru actualul model compact, după ce au fost semnalate mai multe defecţiuni la nivelul ştergătoarelor.

NHTSA, principala organizaţie americană responsabilă pentru siguranţa auto, anunţă şi ea, într-un comunicat oficial, decizia Ford de a rechema în service peste 140.000 de unităţi Focus. Recall-ul vizează un sistem de cabluri care leagă motorul ştergătoarelor. Izolarea necorespunzătoare duce la infiltrarea apei şi la o funcţionare defectuoasă a ştergătorului pasagerului.

"Apa sau alte lichide se pot acumula în sistemul conector afectând funcţionarea. Ştergătorul pasagerului devine astfel intermitent sau complet neoperaţional, situaţie în care vizibilitatea scade şi creşte riscul unui accident", se arată în comunicatul Ford.

Tot în comunicat se menţionează că recall-ul vizează 140.310 unităţi produse în perioada 1 august 2010-18 octombrie 2011.

Rechemarea în service va începe spre sfârşitul lunii mai, dealerii urmând să analizeze defecţiunea şi să o repare gratuit acolo unde este necesar.

via l msnbc

Comentarii (2)

  • problema majora!
    Ar trebui sa-i faca recall pentru uratenie.
    21 7
  • @Focus
    spune-ne si noua de masina iti place tie ?

    mie chiar mi se pare reusita masina (mai ales in realitate).
    3 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru