Ford imprumuta sisteme de siguranta Volvo

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 12.03.2008
Ford va prelua de la Volvo, sistemul de siguranta CitySafe, care franeaza inaintea soferului in cazul unui accident iminent.

Volvo detine in prezent reputatia pentru cel mai bun constructor in materie de sisteme de siguranta, suedezii echipand deja modelele lor cu un arsenal intreg de gadget-uri menite sa usureze sarcinile soferului.

Se pare ca de aceste sisteme se va folosi si Ford, constructorul american urmand sa imprumute de la subsidiarul sau o serie de tehnologii inovative printre care si noul CitySafe. Sistemul dezvoltat de suedezi reuseste sa detecteze celelalte vehicule din trafic si sa franeze in conditiile in care anticipeaza o coliziune.

CitySafe a debutat in premiera saptamana trecuta la Geneva, cu ocazia dezvaluirii noului crossover XC60. Echipat cu o tehnologie radar, sistemul suedez are o arie larga de scanare, reusind sa detecteze din toate unghiurile ceilalti participanti la trafic. CitySafe include un computer special care actioneaza automat franele in eventualitatea unui accident iminent, nu inainte insa de a atentiona acustic soferul.

Declaratia potrivit careia Ford ar urma sa imprumute tehnologia CitySafe de la Volvo ii apartine lui Gerry Keaney, vicepresedintele constructorului suedez.

Acesta a afirmat ca "toate inovatiile in materie de siguranta vor fi regasite pe modelele Volvo, pentru ca brandurile premium sunt primele care promoveaza astfel de siguranta. Cu timpul sistemele ajung si pe modelele mai populare, de aceea nu ar fi surprinzator sa vedem aceasta tehnologie in curand si pe modelele Ford".

via | MotorAuthority

Taguri: CitySafe, Ford, Volvo, XC60

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru