Ford investeste 500 de milioane $ in India

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 08.01.2008
Ford intentioneaza sa se extinda serios in India, unde va produce un model mini.

Esential

200.000 de unitai pe an va produce fabrica Ford din India.

Ford intentioneaza sa investeasca 500 de milioane de dolari, pana in 2010, pentru dublarea capacitatii de productie din India, fabricarea unui model din clasa mica si a unor motoare, pentru a-si imbunatati competitivitatea pe o piata cu ritm rapid de dezvoltare, transmite Mediafax.

Grupul american, care a selectat saptamana trecuta producatorul indian de vehicule Tata Motors drept ofertant preferat pentru preluarea brandurilor Jaguar si Land Rover, urmareste dublarea capacitatii de productie din India, la 200.000 de unitati, pana in 2010, se arata intr-un comunicat al Ford.

In urmatorii doi ani, Ford va incepe fabricarea unui model de dimensiuni mici, pentru a-si mari cota pe un segment de piata important din India, si va construi o fabrica de motoare langa o uzina de automobile detinuta langa Chennai, in sudul tarii.

"Aceasta noua investitie arata rolul important al Indiei in strategia noastra de dezvoltare in Asia Pacific si Africa", a declarat John Parker, vicepresedinte al grupului pentru regiunile respective.

Ford va produce anual 250.000 de motoare care functioneaza cu benzina si motorina. Primele motoare, destinate modelelor Fiesta si Fusion comercializate pe piata locala, vor fi livrate in luna aprilie, a spus Parker. Vanzarile anuale de vehicule de pasageri din India s-ar putea dubla aproape, la doua milioane de unitati, pana in 2010.

Taguri: Ford

Comentarii (1)

  • ursus2
    AM AJUNS RAU!
    Branduri cu renume si prestigiu au ajuns sa fie cumparate de tiganii care abia au iesit din plantatiile de ceai?Sigur au inteles ce trebuie sa cumpere de la Ford?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru