Ford Model T renaste intr-o versiune moderna

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 09.07.2008
Cinci echipe de studenti din cinci universitati tehnice vor realiza conceptul Ford Model T pentru secolul XXI.

Esential

100 ani se implinesc anul acesta de la primul Ford Model T iesit de pe linia de productie.
4.500 euro, echivalentul a 7.000 dolari americani, va trebui sa coste Ford Model T al secolului XXI.
47.865 euro, echivalentul a 75.000 dolari americani, a constat sponsorizarea Ford pentru fiecare din cele cinci centre universitare care vor realiza conceptul versiuni moderne al lui Ford Model T.

Cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la primul exemplar Ford Model T produs, constructorul american a creat un program special prin care doreste sa reinvie automobilul istoric care a revolutionat industria auto. Ford a ales cinci mari universitati din intreaga lume pentru a le sustine financiar in vederea construiri unui proiect fezabil care sa reprezinte Model T conceput pentru secolul XXI.

Universitatea Aachen din Germania, Colegiul Art Center of Design California din SUA, Universitatea Deakin Melbourne din Australia, Universitatea Tehnologica Lawrence Michigan din SUA si Universitatea Dearborn Michigan din SUA sunt cele cinci centre universitare care vor primi din partea companiei Ford cate 50.000 de euro (echivalentul a 75.000 dolari americani) pentru a realiza schitele, modelarea 3D, cercetarea si, eventual, un exemplar la scara reala functionabil al lui Ford Model T intr-o interpretare moderna.

Ford a cerut sa fie indeplinite si cateva criterii de conceptele create de tinerii studenti.

Astfel, noua versiune a legendarului model va trebui sa fie un automobil simplu, fiabil, cu masa redusa care poate transporta cel putin doua persoane pe o distanta de cel putin 200 km. De asemenea, versiunea de baza echipata completa trebuie sa coste sub 4.500 euro (7.000 dolari americani).

Via | Carscoop

Taguri: Ford, Model T, Model-T

Comentarii (2)

  • gogu infologu
    belea!!
    Raspunsul e Logan, in doua usi si cu doua locuri,
    0 0
  • mda
    asa a spus si cu loganul ca va fi o masina de 5000 de euro dar nu e asa si daca ar fi trecut si o universitate din romania poate ar fi aparut din nou lastunul :))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru