Ford Mondeo si VW Tiguan, 5 stele la EuroNCAP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 26.09.2007
VW Tiguan, Ford Mondeo, Hyundai i30 si VW Caddy Life au fost testate de EuroNCAP. Maximum au primit doar primele doua.

EuroNCAP a publicat astazi cele mai noi rezultate ale testelor de siguranta desfasurate pe patru modele proaspat lansate pe piata. Ford Mondeo, lansat in luna iunie in Romania, a obtinut de departe cel mai bun rezultat, punctajul acestuia inscriindu-se in topul celor mai sigure 10 masini testate de EuroNCAP.

Mondeo a obtinut cinci stele pentru protectia pasagerilor adulti, patru stele pentru protectia copiilor si doua stele pentru protectia pietonilor. In momentul impactului frontal, habitaclul masinii nu s-a deformat iar volanul s-a deplasat in fata pentru a evita un contact cu soferul. Picioarele pasagerilor au fost ferite de un impact cu bordul iar airbagul pentru genunchii soferului si-a facut datoria.

Copiii se vor simti in siguranta pe locurile din spate insa expertii EuroNCAP au fost nemultumiti de gradul de avertizare sonora si vizuala a dezactivarii airbagului pasagerului din dreapta. Trebuie sa precizam ca un sistem de dezactivare a acestuia nu intra in dotarea standard a modelului Mondeo.

EuroNCAP s-a plans si de lipsa marcarii proeminente a sistemelor de ancorare de tipul ISOFIX.

In cazul testului pentru siguranta pietonilor, spoilerul a oferit o protectie buna picioarelor. Capota a protejat bine capul copiilor insa partea superioara a acesteia a dovedit un nivel redus de siguranta pentru capul adultilor.

Un alt model testat de specialistii EuroNCAP este noul SUV compact prezentat in premiera mondiala la Frankfurt de catre grupul Volkswagen: Tiguan. Modelul german a obtinut si el cinci stele pentru protectia adultilor, patru stele pentru protectia copiilor si doua stele pentru protectia pietonilor.

La impactul frontal, Tiguan a obtinut 34 de puncte (Mondeo a scos 35 de puncte la acest test in clasa sa). Tiguan a pierdut puncte pretioase la impactul frontal din cauza riscului de ranire pe care l-au prezentat pasagerii la nivelul femurului si genunchiului.

Alaturi de Tiguan si Mondeo, EuroNCAP a testat un alt model marca Volkswagen. Este vorba despre VW Caddy Life, care a obtinut 4 stele pentru protectia pasagerilor, trei stele pentru protectia copiilor si doar doua pentru protectia pietonilor.

Al patrulea model testat de EuroNCAP este Hyundai i30. Hatchback-ul coreean a reusit sa smulga patru stele pentru protectia pasagerilor adulti, trei stele pentru protectia copiilor si doua stele pentru protectia pietonilor.

Comentarii (8)

  • Masinile chinzesti
    Mi-ar fi placut sa vad un video, asa cum ati postat cu masinile chinezesti, ca sa fac comparatia cu o masina ce obtine 5 stele.
    0 0
  • ford?
    acum as vrea sa-i vad pe cei care nu demult criticau ford.
    0 0
  • Dacian
    @adi
    Cei care critica Ford sint cei care nu au condus / avut niciodata Ford. Si eu la inceput am fost un pic reticent, dar de voie de nevoie am fost nevoit sa imi iau un Focus II. Acum nu l-as schimba pt nimic in lume, poate doar pt un alt Focus II ceva mai puternic sau pt un Mondeo.
    0 0
  • masinile chinezesti
    masinile chinezesti
    cauta renault pe la teste, ei obtin 5 stele la mai toate modelele
    0 0
  • mondeo
    mondeo vs Focus
    am avut Mondeo si am vrut sa-mi iau Focus (n-am putut pt. ca dupa ce te obisnuiesti cu calitatea (spatiu si functionalitati utile (Mondeo) nu iti mai vine sa faci rabat la ele...
    Am avut si accident cu Mondeo 1 din 1995 si s-a comportat destul de bine, in sensul ca nu a fost afectat motorul, Dar nu asa de bine ca si Audi A8 pe care l-am lovit la care bara a intrat la impact inauntu si a iesit inapoi de parca n-a patit nimic (avea tampoane+telescoape ca si locomotivele-vagoanele)
    0 0
  • Mondeo
    Am fost posesorul unui Ford Mondeo,de care am fost foarte multumit,in sensul ca in afara de benzina si cauciucuri,nu am contribuit cu nimic la "existenta" ei.
    As vrea sa redevin posesorul unui Mondeo,ultimul model,dar nu stiu unde as putea gasi efertele in Bucuresti.
    Daca poate cineva sa ajute,este asteptat cu interes.
    0 0
  • Pentru primul !
    Daca nu este urcat pe youtube.com automarket nu-l pune. Sa fie urcat acolo cat mai repede si apare si pe automarket! :) INSTANT :))
    0 0
  • oferte pentru MALOI
    vezi pe bdt.ro
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru