Ford nu renunta la numele Fiesta

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 16.11.2007
Zvonurile conform carora Ford schimba numele modelului sau de clasa compacta au fost dezmintite oficial de Ford.

Esential

1976 este anul in care Ford a introdus oficial prima generatie Fiesta in gama proprie.

Desi era o informatie data ca sigura in presa internationala, Ford a anuntat astazi ca nu va schimba numele viitoarei generatii Fiesta. In aceste conditii, modelul nou, care este programat sa apara la Salonul de la Paris din 2008, va purta acelasi nume si va proveni din conceptul Verve, prezentat oficial acum doua luni.

Zvonurile privind schimbarea denumirii modelului au inceput sa se inteteasca din momentul in care Ford a anuntat ca, spre deosebire de actuala generatie Fiesta, viitorul model va avea un design global si va fi prezent pe toate pietele lumii. Practic, noul Fiesta urmeaza sa fie primul model care va prezenta o linie de creatie unica pe toate pietele lumii, o solutie aparent imposibila a celor de la Ford si care a dat rezultate modeste atunci cand a fost utilizata de alti constructori.

"Ar fi stupid sa abandonam denumirea Fiesta in conditiile in care este un brand extrem de cunoscut si vechi de 30 de ani", a declarat pentru britanicii de la AutoExpress un purtator de cuvant al celor de la Ford.

Unul dintre candidatii anuntati la preluarea numelui viitoarei generatii era chiar Verve, denumirea conceptului din care va deriva noua generatie Fiesta.

Taguri: Fiesta, Ford, Verve

Comentarii (4)

  • NICOLAE
    FORD 'FIESTA' ARATA BINE
    POSIBILA FABRICAREA EI LA CRAIOVA...
    0 0
  • prudentul
    idem
    Cred şi eu acelaşi lucru.
    0 0
  • U.E. DA-LE VOIE:))
    TOATA LUMEA SPERA ASTA , E LOCATIA IDEALA, INVESTITIE O(ZERO) SI PROFIT MAXIM;)
    0 0
  • Verve-Fiesta-Craiova
    Intr-adevar daca UE ii mai sicaneaza mult, Ford n-o sa mai reuseasca sa o fabrice la Craiova in timp pana la data anuntata a lansarii. Pe de alta parte fabrica de la Craiova se potriveste de minune pt. Verve-Fiesta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru