Ford s-a decis sa vanda Volvo

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 16.07.2007
Presa engleza sustine ca producatorul suedez va fi vandut pentru circa 8 miliarde de dolari de catre Ford.

Presa britanica a anuntat ca gigantul american Ford se pregateste sa vanda Volvo, preluat in urma cu opt ani, intr-o tranzactie din care ar putea obtine opt miliarde de dolari.

Decizia privind renuntarea la Volvo a fost luata in urma cu doua saptamani, dar compania nu a stabilit inca o data pentru inceperea procesului de vanzare, informeaza The Sunday Times.

Ford nu va confirma in mod oficial, dar compania a luat decizia sa vanda Volvo, pe termen lung. Firma este, de departe, cel mai atractiv activ detinut de Ford", au declarat surse anonime pentru presa engleza.

Vanzarea unor active ale Premier Automotive Group a inceput anul trecut, cand Ford a cedat Aston Martin pentru aproape 1 miliard de doalri, iar in aceasta saptamana va primi ofertele indicative pentru Jaguar si Land Rover.

Compania suedeza este mai mare decat Aston Martin, Jaguar si Land Rover, avand 27.500 de angajati si o productie de circa 500.000 de unitati anual, la uzinele din Suedia si Belgia. Ford a preluat Volvo in 1999, de la producătorul de camioane Volvo AB, pentru 6,95 miliarde de dolari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru