Ford se extinde in Rusia

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 10.07.2007
Americanii isi vor mari capacitatea de productie in Rusia, datorita cererii tot mai mari inregistrate pe aceasta piata.

Ford va majora productia de automobile realizata in Rusia, la 125.000 de unitati anual, pana in 2009. In acest moment Ford produce 72.000 de vehicule anual in Rusia, iar marirea capacitatii de productie se datoreaza cresterii cererii pe cea mai dinamica piata europeana.

Constructorul american va investi 100 milioane de dolari pentru lansarea productiei modelului Mondeo la uzina din Sankt Petersburg, unde se produce deja modelul Focus.

Lucrarile de extindere a unitatii de productie ar putea incepe in 2008, urmand ca fabrica sa produca anual 25.000 de unitati Mondeo si sa majoreze cu 28.000 de unitati volumul de vehicule la modelul Focus. Vanzarile Ford pe piata rusa au crescut cu 122% in primul semestru, ajungand la 82.000 de unitati.

Comentarii (4)

  • acuma nu stiu ce sa mai zic. pana acuma focusul se facea in belgia, acuma se face in rusia. curios.
    0 0
  • iulica
    toata stima pt noul ford mondeo arata belea ...............
    0 0
  • AndreiRN
    Strategie de piata
    Acei $100 milioane investite se reflecta in situatia financiara la sfarsit de an ca fiind o firma in pierdere. Astfel ai primesc ajutor financiar si nu platesc taxe de loc dar se extind puternic pe piata.
    Bravo lor.
    0 0
  • laurro
    !!
    da, Mondeo e super! sper sa faca si la noi masini, la Craiova. poate vor fi mai ieftine si atunci vor fi mai accesibile pt tot romanul. ca strategie pt ford, din ce vand si ce cumpara, cred ca fac o afacere buna si castiga noi piete de desfacere. jos palaria in fata lor !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru