Ford se pregateste sa produca noul B-Max la Craiova

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 28.01.2010
Urmasul modern lui Fusion se pregateste de productie la Craiova. Noul Ford B-Max va fi lansat oficial in acest an.

Esential

30.000 de unitati B-Max se vor produce in 2010 la Craiova.

Dupa ce Romania a garantat imprumutul de 400 de milioane de euro pe care Ford l-a luat de la Banca Europeana de Investitii, intreaga suma urmeaza sa fie investita de divizia europeana Ford la demararea asamblarii noului model de segment mic B-Max in uzina de la Craiova.

B-Max este urmasul de drept al lui Fusion, modelul urmand insa sa scape de liniile mai degraba utilitare ale stramosului sau si sa vina cu un nou design, inspirat din cel al conceptului Iosis Max (foto). Ford B-Max va fi construit pe platforma de succes a lui Fiesta  si va dispune de atat o noua generatie de motorizari de capacitate cilindrica redusa (1.0 litri de 90-110 CP), cat si de unitatile deja prezente pe noua generatie Fiesta.

Conform planului Ford, targetul de productie este de 30.000 de unitati in 2010, linia de asamblare de la Craiova urmand sa creasca ritmul pana la nu mai putin de 250.000 de unitati anual in urmatorii doi ani.

Taguri: , B-Max, Ford, Ford B-Max

Comentarii (10)

  • 1q max
    b-max
    cred k poza corecta e asta http://images.google.ro/imgres?imgurl=http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_577/car_photo_288621_7.jpg&imgrefurl=http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/229923/fiesta_mpv_gets_green_light.html&usg=__8zKEzwQZssG-eyhC7aboazIUfIA=&h=272&w=408&sz=16&hl=ro&start=3&sig2=gHF0wMLvpuBVxeEqaCH-3w&um=1&tbnid=k11_zZtzVh0g_M:&tbnh=83&tbnw=125&prev=/images%3Fq%3Dford%2Bb%2Bmax%2B2010%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DG%26um%3D1&ei=I2phS9jnC8-usga52J39BQ
    6 6
  • mircea
    @1qmax
    Hai sa iti citez din text, pentru ca nu vreau sa ramai la titlu si poze: "B-Max este urmasul de drept al lui Fusion, modelul urmand insa sa scape de liniile mai degraba utilitare ale stramosului sau si sa vina cu un nou design, inspirat din cel al conceptului Iosis Max (foto)".

    Pe de alta parte, imaginile pe care le vezi la britanici sunt rendered pe calculator. Nu exista inca imagini oficiale cu B-Max :) Poate la Geneva, peste o luna si ceva.
    18 2
  • .....
    ar fi bn sa se produca la noi
    12 0
  • cam optimisti cei de la Ford
    "Conform planului Ford, targetul de productie este de 30.000 de unitati in 2010"
    Ma indoiesc sa atinga cifra asta, data fiind situatia actuala. In plus ar fi nasol pentru noi daca nu s-ar atinge, nu de alta, dar la cati bani a "pompat" Romania in uzina de la Craiova...
    7 3
  • Foarte bine ca se mai produce cate ceva si pe la noi(restul au cam plecat in Polonia s.a.).
    Aspectul nu este prea original.Seamana cu un peugeot restilizat.
    8 4
  • autotot
    design
    nu cred ca asta va fi versiunea finala, insa ford e printre putinii constructori care nu au "imprumutat" nimic de la altii (el chai a inventat masini inainte sa existe peugeot). ar fi bine pt economia RO si pt orasul Craiova ca ford sa de-a drumu' la treaba mai repede (vedeti impact renault la Mioveni).
    7 6
  • pret
    as dori sa stiu un pret .......
    3 4
  • asadar..B-MAX
    nimic de actualitate in stirea asta. stim cu totii ca, inca de cand s-a inceput productia la Craiova, Ford a promis un al doilea model.

    productia modelului Fusion se va opri aproape simultan cu momentul in care B-MAX apare la orizont. acela va fi semnalul. pana atunci circula doar speculatii si abureli de doi lei.

    nu se stie daca B-MAX vine la Geneva deoarece Ford pregateste un debut important pentru Salonul Auto de la Paris. La Geneva vedem sigur 2 modele: Mondeo Facelift si Focus pentru europeni.
    9 0
  • GICU OPTIMISTU'
    O VESTE BUNA
    EXCELENT
    5 1
  • @autotot
    Esti tare.....

    In plina globalizare, cand toti constructorii vor sa reduca costurile si fac schimb de patente sau dezvolta in comun tehnologii, produc piese in comun cum kkt scoti tu dude de astea cum ca Ford nu a "imprumutat " nimic de la altii....

    Ford Motor Co. - fondata in 1903
    Societe des Automobiles Peugeot - fondata in 1896
    Deci cum era?....Cine producea cand cine nu exista?
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru