Ford si GM nu aduc hibrizi in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 07.11.2007
Cei doi giganti americani au anuntat ca Europa nu este o piata atractiva pentru modelele hibride.

Esential

2 mii de euro este diferenta de pret pe care un hibrid o are fata de o masina traditionala.

Desi Europa are o politica foarte avansata in materie de protectie a mediului inconjurator si in lupta impotriva incalzirii globale, Ford si GM Europe au anuntat ca piata de pe Batranul Continent nu este atractiva pentru comercializarea de modele hibride.

Astfel, Ford si GM au anuntat ca nu vor aduce modele hibride in Europa. Oficialii Ford sustin ca pretul mai mare al modelelor hibride, circa 2000 de euro, face ca hibrizii sa nu fie cautati de catre europeni.

In schimbul hibrizilor, modelele Ford vor beneficia de sistemul stop-start si pe imbunatirea eficientei tehnologice.

Oficialii GM au declarat ca dragostea europenilor pentru economicile motoare diesel, care consuma si polueaza la fel ca hibrizii, fac ineficienta o eventuata investitie in modelele hibride. In chestiunea hibrizilor, strategiile celor doua companii americane in Europa sunt identice.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Europa
    Guvernele europene castiga 100% din pretul litrului de benzina si nu au un interes real in scaderea si mai drastica a consumului. In situatia actuala unde impozitarea benzinei este mai mare decat costul ei guvernele au doar de pierdut. Deci nu isi doresc o mai mare economie ci o mai mare impozare a soferilor auto si de aceea nu este o piata pt hibride.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru