Ford trebuie sa inapoieze 27 milioane euro Romaniei

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 16.04.2008
AVAS a anuntat data limita pana la care Ford trebuie sa restitue ajutoarele primite de la statul roman.

Esential

27 de milioane de euro trebuie sa restitue Ford statului roman in urma privatizarii Automobile Craiova.

AVAS va anunta compania Ford ca trebuie sa achite pana cel mai tarziu la 26 iunie suma de 27 de milioane de euro reprezentand ajutor de stat acordat ilegal la privatizarea Automobile Craiova, sustine Mediafax.

Notificarea va fi transmisa catre Ford Motor Company, Ford Europe, Daewoo Automobile Romania si Automobile Craiova in termen de cinci zile si va contine ordinul de recuperare a sumei si o copie a deciziei emise de Comisia Europeana.

Ford a preluat 72,4% din actiunile Automobile Craiova pentru 57 de milioane de euro. In toamna anului trecut, dupa ce a avut loc semnarea contractului de privatizare, Comisia Europeana (CE) a deschis o investigatie cu privire la aceasta tranzactie.

Dupa finalizarea anchetei, in februarie 2008, CE a solicitat Guvernului sa recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, suma care reprezinta ajutor de stat ilegal.

Taguri: Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru