Ford va produce la Craiova noul Fusion din 2010

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 03.09.2008
John Fleming, presedintele Ford Europa, a declarat ca uzina din Craiova va produce un model de clasa mica din 2010.

Esential

2010 este anul in care Ford va incepe productia lui Fusion in Romania.

Ford va produce la Craiova incepand cu anul 2010 un nou model de clasa mica. Anuntul a fost facut de presedintele Ford Europa, John Fleming, care a tinut sa precizeze ca modelul programat sa fie produs la Craiova nu va fi noul Fiesta.

Avand in vedere faptul ca Ford mai are pe segmentul clasei mici doar modelul Fusion, este clar ca acesta va fi proidus in uzina din Romania.

"Vom incepe anul viitor cu Transit Connect, iar in 2010 vom lansa un nou model de clasa mica, care nu este noul Fiesta. Modelul va fi fabricat doar aici, in Romania, dar va fi destinat in principal exportului. Apoi, in 2011–2012 vom lansa un vehicul comercial de clasa medie si la acea vreme vom fi intrat deja, cred eu, in productia de motoare. Viziunea noastra este: 300.000 de vehicule pe an si tot 300.000 de motoare anual", a declarat John Fleming.

Fleming a aratat ca pentru grupul auto ar fi un dezavantaj in raport cu competitia daca el ar spune mai multe despre viitoarele modele.

"Sincer sa fiu, nu ne avantajeaza cu nimic ca, pe o piata atat de competitiva, sa vorbim despre produsele noastre viitoare cand mai e atat de mult timp pana la lansarea lor.

Asta ne-ar dezavantaja din punct de vedere concurential, iar noi am venit in Romania tocmai pentru un avantaj concurential. Cred ca nu ar trebui niciodata sa incepi sa citesti o carte de la sfarsit. Trebuie sa o iei de la inceput si noi, in acest moment, suntem acolo, la inceput", a spus oficialul Ford.

Aproximativ 40 de producatori de componente auto furnizori ai Ford au sosit in Romania pentru a vizita fabrica de la Craiova. Printre firmele prezente figureaza Faurecia (Franta), Continental AG (Germania), Trelleborg Automotive (Suedia), Robert Bosch Gmbh (Germania), Amtek Group (India).

 

Taguri: Ford, Fusion

Comentarii (5)

  • cozappz
    Olteni
    Vesti bune pentru olteni numai daca nu se mai impusca astia prin oras sau mafiotii lui Bica nu ne mai bat pe la semafoare.
    0 0
  • Marius
    Despre uzina oltenilor
    1. Au inceput frantzujii de la Citroen cu Oltcit. Bilantul - au facut rahatul bici.
    2. Au continuat galbejitii (sud-coreenii) de la Daewoo (brand de prajitoare de paine si casetofoane din talcioc) cu Matizuri, Cielo, Espero si altele. Au fost masini bune desi pe platforme vechi nemtzesti (Opel Ascona, Kadett). Dar si astia ne-au dat un tun la plecare si ne-au lasat cu buza umflata.
    3. Acum a venit americanul. O sa ne tranteasca baietii o gioartza de masina mica la vrajeala si in rest isi vad de treaba cu exporturile si cu facilitatile fiscale de la noi.

    Suntem slabi rau. Nimic nu intelegem si nimic nu facem cum trebuie. Vai de ele de masini facute la Craiova.
    Iar inainte sa-mi sara in cap adeptii masinilor Ford, nu uitati ca benzinarele le fac in cooperare cu nemtzii iar motoarele diesel au la baza tehnologie in colaborare cu frantzujii de la PSA (Peugeot-Citroen).
    0 0
  • raduku
    Ptr. Marius
    Draga Marius nu este nimeni de vina daca la noi orice masina este considerata un produs de lux. Daca cilindreea mica este considerata "dincolo" o masina pentru un segment de piata sub mediu, la noi iata ca acelasi segment nu poate accede la un asrfel de vehicol nou, nici cand fabrica se desfinteaza.
    Nu mai pun la socoteala faptul ca in iuresul productiei, durata de viata al acestor produse tinde sa scada, inaite de capacitatea de absortie al segmentului pentru care produsul era destinat.
    In rest eu cred ca Ford va vinde mai putin decat Renault :)))
    0 0
  • ford
    Se grabesc repede sa traga concluzii...Flemming a spus ca va fi "white-space"car....ii mai las sa se gandeasca ce inseamna ca ar trebui...fiind in domeniu..
    In concluzie nu va fi nici un Fusion...
    In 2010 va veti aduce aminte si veti vedea cine are dreptate...
    0 0
  • Mini-romanu'
    Corect queen
    De la o afirmatie corecta ("Ford mai are pe segmentul clasei mici doar modelul Fusion") au tras o concluzie proasta, ca nu poate fi decat Fusion, de parca stiu astia planurile Ford pe segmentul mic.

    Nu le-a trecut prin cap ca pot sa mai inventeze ceva gen SUV mic sau poate ca e abureala (tactica) si ca va fi chiar Fiesta - care pare ca va avea mai multe variante de caroserie ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru