Fost director VW, condamnat la inchisoare

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 25.02.2008
Klaus Volkert a fost condamnat la aproape 3 ani de inchisoare in urma unui scandal de coruptie de la VW.

Esential

3 ani este perioada in care va sta inchis fostul director VW.

Klaus Volkert, fostul director al consiliului de administratie al Volkswagen, a fost condamnat la doi ani si noua luni de inchisoare, dupa ce un tribunal din Germania a decis ca fostul oficial este vinovat intr-un scandal de coruptie aparut in 2005, informeaza Mediafax.

Tribunalul german a decis ca Volkert este vinovat de abuz de incredere si instigare la abuz de incredere. Volkert a demisionat dupa ce a fost acuzat de luare de mita in valoare de aproape doua milioane de euro, sub forma de bonusuri ilegale.

Judecatorii au decis, anul trecut, o sentinta de doi ani in inchisoare cu suspendare pentru fostul director de personal Peter Hartz. Totodata, un subaltern al acestuia, Klaus-Joachim Gebauer, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru abuz de incredere.

Taguri: Volkswagen

Comentarii (3)

  • george
    NU ERA MAI CONVENABIL?...
    ...sa-l puna sa returneze suma si eventual sa-l mai si amendeze cu inca vreo cateva sute de mii? Asa, daca-l tin in parnaie au de cheltuit cu el...haleala, boarfe, asistenta medicala (multora li se face rau de parnaie), etc...
    0 0
  • ghimpele
    cum e?
    "Klaus Volkert a fost condamnat la aproape 3 ani de inchisoare in urma unui scandal de coruptie de la VW.""Judecatorii au decis, anul trecut, o sentinta de doi ani in inchisoare......" pana la urma cum e....2 sau 3 ani???
    0 0
  • george
    OBOSIT RAU...
    @ ghimpeleChiar asa de greu ti-a fost sa citesti cu minima atentie o stire de 8 randuri (ca atatea ar fi avut daca nu era poza)??? Si te mai si apuci sa comentezi...Era vorba de 3 persoane diferite in stirea asta...Nu mai scriu ca probabil o sa te apuce oboseala citindu-mi postul...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru