Fumatul interzis la volan?

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 20.02.2007
Desi Germania ramane o tara care permite fumatul in locuri publice, acest viciu ar putea fi interzis la volan, din considerente de siguranta.

In conditiile in care normele Uniunii Europene interzic fumatul in locurile publice, cea mai importanta tara din Comunitatea Europeana, Germania nu aplica aceste obligatii, fumatul fiind permis atat in baruri cat si restaurante.

In ciuda acestor libertati pentru fumatori, existente in Germania, se poate ca fumatul sa fie interzis in masini. Considerentele autoritatilor nu vin din zona luptei anti-tutun, ci sunt justificate prin cresterea sigurantei traficului, considerandu-se periculos faptul ca una dintre maini este ocupata cu tinerea tigarii.

Daca interzicerea fumatului in masina personala, ar incalca libertatile personale, sporirea sigurantei traficului este un argument necesar.

Comentarii (3)

  • CE BINE
    DACA UN SOFER CONDUCE 300-400 DE KM/PE ZII,ALA SE LASA SIGUR DE FUMAT, AR FI BINE SA INTERZICA FUMATUL PESTE TOT SI IN TOALETE SI IN BARURI, FUMATUL IN LOCURILE PUBLICE ESTE O CHESTIE DE BUN SIMT IAR CEI CARE NU RESPECTA ACEST LUCRU SUNT NISTE NESIMTITI, NIMENI NU ESTE OBLIGAT SA INTRE INTR-UN RESTAURANT SI SA SE INTOXICE CU FUM DE TIGARI.
    0 0
  • NU E BINE
    Nu consider ca ar trebui sa fie o problema fumatul la volan. Nimeni nu fumeaza la 60Km/h cand nu e trafic. Cei care fumeaza ori stau la stop de 10 min, ori merg incet datorita traficului iar pe autostrada nu se pune cred problema fumatului pentru ca se poate fuma in liniste mai ales la germani.
    JONNY daca nu-ti convine ca se fumeaza in baruri nu mai intra in ele dar cat timp fumatorii sunt majoritari acolo nu cred ca ar trebui sa comentezi. Vezi ca la MC Donalds nu se fumeaza.
    0 0
  • jean valjean
    e faorte bine
    Atata timp cat e un loc public nu poti tu paul, sau orcine alticineva sa imi spui sa intru sau nu. Nu eu ca nefumator trebuiea sa ma supun regulilor tale ca fumator, N-ai decat sa fumezi si sa inghiti tot fumul, dar sa nu ma pui si pe mine sa-l inghit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru