Gadgetul care iti umfla automat pneurile

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 15.06.2007
Americanii au inventat un pachet care iti umfla cauciucurile pentru a mentine presiunea la valoarea optima.

Nu-i asa ca v-ati saturat sa va umflati pneurile in benzinarii de fiecare data cand le vedeti putin desumflate? Deranjul, murdaria si timpul nu merita efortul. Aceasta este si parerea companiei americane Maxair, care a brevetat unul dintre sistemele care vor face mult mai usoara viata la bord.

Este vorba de sistemul ATMI (Automatic Tire Monitoring & Inflation), al carui rol este, pe scurt, acela de a calcula automat presiunea din pneuri si de a umfla rotile, cu ajutorul unui compresor inclus in pachet, atunci cand este nevoie. In aceste conditii, daca masina dumneavoastra va fi dotata cu un astfel de dispozitiv, nu veti mai fi niciodata nevoit sa va umflati singuri pneurile. Mai mult, presiunea va fi mentinuta constant la valoarea optima, determinand o economisire a carburantului si a performantelor. In aceste conditii, pana si viata pneurilor va fi marita.

Daca toata enumerarea de mai sus acestea nu v-a convins, aflati ca pretul acestui sistem este unul foarte bun: 50$ pentru fiecare roata, adica 200$ pentru o masina. Deocamdata, sistemul este disponibil exclusiv in State, urmand ca producatorul sa decida daca il va exporta in Europa.

Comentarii (6)

  • sa fie doar la ei . . .
    la cat de prosti sunt americanii astia le mai trebuie un gadget sa le spun cand au pana, cand se uzeaza moral masina din garaj si sa indice cel mai apropiat dealer auto.
    0 0
  • Octavian Brânzei
    Minunat!
    Mie mi se pare o invenţie grozavă şi abia aştept să ajungă şi pe la noi. Eu sînt uituc de felul meu iar un astfel de dispozitiv mi-ar lua de-o grijă. Cît priveşte "prostia" americanilor, adică a peste 200 de milioane de oameni, s-o lăsăm baltă! "Orice greşeală începe cu o generalizare" spunea Pascal.
    0 0
  • ..
    foarte buna inventia.
    eu personal am senzori de presiune si imi semnaleaza cand am o roata cu probleme.

    dar sa le si umfle si sa tina presiunea optim este genial.
    0 0
  • urmeaza...............
    Urmeaza desigur gadgetul care sa le spuna americanilor drumul pana la toaleta, bucatarie. Iar mai apoi gadgetul care sa le hraneasca automat copiii si alte chestiuni de gen...
    0 0
  • dragosh hummerro
    Oare...asa sa fie?
    Eu sunt fan hummer, si cand spun hummer, ma refer l a H1, nu jeep, adica H2 sau H3=gluma!
    H1 a venit cu acest sistem acum vreo...cat?da...25 de ani...cum asa?se stie ca ele au fost vehicule militare, care aveau capacitatea de a merge pe terenuri si in medii extrem de dificile!nu exista timp de a sta sa umfli si sa desufli cauciucurile , in fct de teren!si baietii au facut acel sistem TPMI(sper sa nu gresesc)adica de monitorizare si umflare/desumflare ale cauciucurilor din masina!deci nu este ceva nou, ci ceva care a fost creat cu multi ani in urma si reactulizat, ca cererile actuale de piatza!sper ca nu am gresit, cu datele, dar daca am facut-o, va rog sa ma corectati!Numai bine si Asfalt uscat!
    0 0
  • nicolaeTM
    de acord, e o chestie utila : numai ca inventia e mult mai veche, pentru ca in "early seventies" mergeam cu TAB-ul care avea exact un astfel de sistem [acolo era vorba de gaurele produse de inamic]
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru