Gafa imensa: Chrysler dezvaluie numele viitoarelor Alfa 147 si 159

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 18.02.2009
Viitoarea generatie 147 se va numi Milano, iar viitorul 159 va fi botezat Giulia. Chrysler a dezvaluit aceste secrete din greseala, in fata Congresului american.

In urma planului pe care Chrysler l-a prezentat in fata Congresului pentru ca Statul American sa ii acorde un nou imprumut, compania de peste Ocean a facut o gafa care in prima faza a fost trecuta cu vederea, dar care s-a transformat intr-o informatie bomba: publicarea involuntara a numelor viitoarelor modele Alfa Romeo. Astfel, atunci cand Chrysler s-a laudat in fata Congresului ca ar putea sa construiasca la uzinele sale doua viitoare modele Alfa, oficialii companiei americane au scapat si doua nume: Milano si Giulia.

Conform datelor oferite de acestia, Milano va fi numele oficial al inlocuitorului compactei 147, model care va fi lansat in Europa in primavara anului viitor si care la ora actuala este cunoscut sub numele de cod Project 940. Avem astfel confirmarea ca noua generatie a lui 147 nu va fi numit 149, asa cum se zvonea in presa occidentala.

Milano este numele orasului de origine a marcii Alfa Romeo, fiind utilizat anterior de compania italiana in anii '80, la denumirea versiunii americane a modelului 75.

Cealalta denumire, Giulia, este destinata inlocuitorului berlinei 159. Alfa Romeo Giulia va fi rezultatul final al Proiectului 953, asa cum este denumit modelul codat in acest moment.

Nici aceasta denumire nu este una noua pentru Alfa Romeo, fiind utilizata in anii '60 la botezarea unor coupe-uri si sedanuri de succes ale marcii.

via | Automotive News

Comentarii (29)

  • copie
    Pacat,aku pot mai bine chinezii sa faca o copie a masini :))
    0 0
  • aha!
    pfuaiaiai... ce bomba
    0 0
  • inutil
    Poate nu pricep eu, insa ce relevanta pot avea 2 nume de cod ? Ce secrete teribile care nu trebuiesc aflate se ascund in spatele a 2 nume: Milano si Giulia ?
    Sa fim seriosi, e o informatie irelevanta pentru opinia publica si chiar pentru competitori. Era evident ca vor avea modele noi, toti au. Acum se stiu 2 nume, de cod. Nu date de lansare, nu caracteristici, nu preturi, nu nimic.

    Informatie inutila adica.
    0 0
  • fara cuvinte
    senzational, incredibil, extraordinar, mirific, grandios, magic, superb, fascinant, etc

    cuvintele sunt la mine, domnule Mircea Mester!

    felicitari pentru bomba de stire!


    Sper sa-mi stergeti postul, caci v-am criticat. O sa-mi sterg si eu abonamentul la newsletterul vostru! Si eu si altii, atat timp cat dreptul la opinie nu mai exista aici!
    1 0
  • dumitrascu
    alfa
    Mare scofala ca au anuntat numele,ce OPel nu a anuntat IGSINIA
    0 0
  • Andrei
    DDTV LIVE
    La ce ora intrati in direct la Dan Diaconescu???
    0 0
  • mircea
    @dan
    Informatiile pot fi relevante sau nu in functie de interesul fiecaruia pentru subiect. "Caci" nu inlocuieste "deoarece" decat in spatele blocului.

    Nu vad de ce spui ca nu exista dreptul la opinie. Poti sa vorbesti cat vrei, cand vrei. Daca te referi la subiect.

    in ceea ce priveste erijarea ta in aparatorul intereselor userilor Automarket ("Si eu si altii, atat timp cat dreptul la opinie nu mai exista aici!"), permite-mi sa iti inmoi avantul.

    @Nae: Nu sunt doua nume de cod. Sunt numele viitoarelor modele Alfa Romeo. Milano si Giulia nu intrasera in discutie pana acum, fiind vehiculate doar "149", respectiv "169". Acum se cunosc. Desi Alfa are un obicei in a-si limita informatiile legate de modelele noi (cam in stil Dacia, daca imi permiteti paralela), Chrysler s-au dat mai destepti si i-au lovit pe italieni unde ii doare cel mai tare.

    Pe de alta parte, nu prea inteleg ce vreti sa spuneti prin "preturi". Preturi? Cu un an inainte de prezentarea oficiala? Ok, am impresia ca vorbim limbi diferite.
    0 0
  • =))
    nu vorbi tu in numele nostru! atata decenta iti cer!


    poti sa-l stergi si pe asta!
    0 0
  • justitie oarba
    cat timp se sterg si comentariile de pe blog, in care ii sugeram domnului Sebastian Toma sa se informeze asupra responsabilitatilor ministerelor - nu vad de ce as mai sta pe aici!

    presa auto exista si in alta parte.


    apropo, la blogul "In sfarsit!" - domnule Toma - ministerul Justitiei nu se ocupa de judecata unor infractori - de aia exista Tribunale si Procuratura!

    Ministerul Justitiei nu practica "dreptul", ci (pot folosi "ci" domnule Mester in contextul asta?) administreaza sistemul judiciar din Romania - justitia este independenta, cel putin pe hartie!
    0 0
  • nu am nume
    .............
    pffffuaiiii ce BOMBA tare......
    @Mestere trebe sa imi iei alt calc k a explodat asta .. din vina ta...
    nu mai da boambe din astea...
    ceaules all ;)
    0 0
  • bustiuci
    aoleuuuu ...
    Da chiar aşa ..... ce gafă monumentală!!!

    Cred că merg să-mi fac şi eu una .... O să-i zic Milaya .. ;)
    0 0
  • mircea
    @all
    Ma bucur ca puteti afla de pe Automarket.ro, in premiera, numele viitoarelor modele Alfa Romeo.
    0 0
  • ia citeste-o si p-asta mai mare mester
    te-ai gandit vreo clipa k poate anuntarea "din greseala" a numelor viitoarelor modele poate fi o strategie de marketing?
    asa...gen iphone sau ceva asemanator?anuntata din greseala cu mult timp inainte k sa faca valuri....mai ganditi si voi....hai...hai k se poate!!!!
    0 0
  • LauCalin
    Milano si Giulia
    Nu trebuie sa puneti problema asa.
    V-ati intrebat vreodata de ce nicio marca nu isi anunta denumirea unui model atat de devreme? Cu siguranta exista un motiv... si unul bine intemeiat. Un exemplu ar fi ca, prin aceasta denumire concurenta ar putea folosi o denumire foarte apropiata si s-ar putea ajunge la o confuzie intre modele.
    Cati dintre voi stiu ca Fiat Panda trebuia sa se numeasca Gingo? Insa, atunci cand Fiat a lansat masina, Renault i-a amenintat ca daca nu isi schimba denumirea italienii vor fi dati in judecata, pentru ca denumirea de Gingo aminteste foarte mult de (Renault) Twingo. Si uite asa a aparut urmasul celebrului Panda din anii '80. Daca in aceasta perioada s-ar lansa un model cu numele fictiv... "gelina" sa zicem :p, Alfa Romeo ar fi obligat sa nu-si mai denumeasca masina Giulia.
    Deci exista motive intemeiate pentru care aceasta stire este bomba... pentru ca chiar este asa.
    Inca o data Crysler da dovada de profesionalism mediocru.
    0 0
  • Magda ciumac
    @all
    Da Milano si Gioulia am auzit acu 10 ani cand am fost in Italia sa dansez ,i-am zis si lu domnu Diaconescu ,intrebati-l si pa Tolea.Care-i noutatea?
    0 0
  • Simona Senzual
    @Magda Ciumac
    Sunt mai tare ca tine !Am si fost la Milano sa-mi iau toale cand te-ai rapit tu sinura ,iar la Giulia am fost la concert daca vrei sa sti.
    0 0
  • Mama Omida
    nebunelor
    Va certati ca nebunili Milano si cu Giulia ie copii mei .I-am plamadit pan 90 can am fost la Berlesconi sa-i ghicesc ca va ajuge mare barosan.
    0 0
  • whatever
    pentru unii e importanta stirea si are relevanta, iar pentru altii nu.oricum, cei de la automarket s-au gandit sa dea titlu stirilor, astfel puteti vedea ce stire a-ti primit, daca nu va convine, stregeti si nu mai dati click pe mail.cat de greu poate fi?

    fie ca va place sau nu, e o stire.iar cei de la automarket ne-au trimiso.ce tot sariti in cap la oamenii astia?face-ti voi un site de stiri mai bun decat automarket, ca vad ca idei aveti.aveti impresia ca in fiecare zi se lanseaza 10 modele de supercaruri, si in fiecare zi au loc drive-teste cu masina favorita?nu stiu ce pretentii aveti de la baietii astia.

    pe voi va excita cuvantul "imensa" din titlu. pai adevaru e ca este o gafa in primul rand, si in al doilea rand este imensa tinand cont ca e facuta de chrysler.
    0 0
  • Cristi
    mai baieti mai.....
    Mai baieti mai...Dan si cine o mai fii.Stai linistiti in banca voastra.Ati fii si voi acu cineva a???Apropo am o vorba pentru tine "Daca taceai filozof ramaneai"
    0 0
  • sunshine64sm
    Mare gafa mare...
    Se pare ca criza o afectat si capacitatea mentala...
    0 0
  • gura
    ia mai taceti mah criticilor. am imeresia ca unii intra aici doar sa critice stirile sau sa depisteze eventualele greseli gramaticale....sau aveti site-uri concurentiale si va criticati concurentii? sunt sigur ca nu. asa ca mai taceti in naibii din gura si daca sunteti asa destepti face-ti-va voi site-uri mai bune si fiti voi mai profesionisti ca altii, papagalilor
    0 0
  • ??????????
    ,,compania de peste Ocean a facut o gafa care in prima faza a trecut cu vederea'' -poate aceasta gafa a fost trecuta cu vederea...nu prea inteleg...dinstire se intelege ca gafa a trecut cu vederea ceva
    0 0
  • mircea
    @Emil
    Multumim, s-a corectat.
    0 0
  • pt Paul
    In presa ar trebui angajati peste tot corectori...cum racu atatea greseli...papagal esti tu...unii chiar au chef de harta cateodata dar dc atatea greseli in presa ?! Sa gandeasca si apoi sa scrie...
    0 0
  • MULTUMESC
    Multumesc Mircea ...nu am nimic personal cu nimeni...
    0 0
  • none
    @cristi - apropo de "vorba" ta cu tacerea, e oarecum ironic ca ti se potriveste, mai degraba, tie. "Stai linistiti "-nu exista in lb. romana!

    @paul - "gura" vorbesti tu cu parintii tai care te-au educat, ai auzit de libertatea de opinie?

    esti cumva legat de site in vreun fel? vreun angajat pe acolo de incepi sa vorbesti paranoic de concurenta?

    dupa cum scrii (adica semi-agramat), ma face sa cred ca esti programatorul de urgenta - dar poate ca exagerez eu.

    Imi cer scuze tuturor programatorilor, IT-istilor si inginerilor de sistem care stiu sa foloseasca propice romana.
    0 0
  • ce circ !
    Cum a reactionat Alfa Romeo?
    0 0
  • si eu pe aici
    click
    stirea poate fi interpretata intr-o mie de feluri ....mie mi se pare trista...din dorinta de a mai obtine cateva clickuri ...si a creste ratingul ...cu vizitatori ca noi toti ...iar clickurile noastre inseamna bani ...

    senzational, fenomenal...nemaintalnit...stirea zilei ...cu un joint-venture intre Mircea Mester si Dan Diaconescu in direct !!!
    0 0
  • Confuz
    Dl. Mester, ma alatur si eu cititorilor cel putin confuzi si va rog sa explicitati unde vedeti dvs. bomba in articolul asta?

    In afara de 2 nume de altfel extrem de banale pt. marca Alfa Romeo nu e nimic nou. Mai interesante sunt comentariile decat stirea in sine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru