Geely vrea trei noi modele Volvo pana in 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.11.2009
Geely isi doreste trei noi modele premium in gama Volvo in urmatorii patru ani. Tinta chinezilor este de a creste volumul de vanzari al constructorului sudeze pana la un milion de unitati anual.

Faptul ca in acest moment chinezii de la Geely sunt principalii candidati pentru preluarea Volvo nu mai este un secret pentru nimeni, insusi Ford confirmand acest lucru. Asiaticii sunt constienti si ei de sansele pe care le au, drept pentru care isi permit sa faca prognoze si sa dea publicitatii un viitor plan de restructurare destul de indraznet.

Geely a declarat ca intentioneaza sa impulsioneze vanzarile suedezilor prin lansarea a trei noi modele premium in urmatorii patru ani. Chinezii tintesc o cifra de vanzari de un milion de unitati la nivel global pana in 2014, in conditiile in care la ora actuala Volvo vinde doar 400.000 de unitati pe an.

Piata chineza este un factor important in atingerea tintelor fixate de Geely, cresterea acestui sector fiind impresionanta in ultima perioada. Astfel, Geely intentioneaza sa construiasca o noua fabrica Volvo in China, capabila sa asambleze anual 300.000 de unitati. In aceste conditii, constructorul suedez ar putea sa vanda pana la 200.000 de exemplare pe piata chineza, o cifra destul de fantezista daca ne gandim ca Volvo a livrat doar 12.600 de unitati anul trecut in Tara Marelui Zid.

Surse neoficiale estimeaza ca Geely va pune pe masa celor de la Ford aproximativ 2 miliarde de euro pentru Volvo, insa va mai dura mult timp pana cand eventualele proceduri de vanzare vor fi finalizate.

Motivul ar putea fi chiar Ford, care isi doreste sa foloseasca proprietatea intelectuala a sudezilor si sa beneficieze in continuare de cele mai noi inovatii in materie de siguranta.

via | Autocar

Comentarii (8)

  • Parca vad ca proceduriile de vanzare dureaza 10 ani...........:))))
    3 0
  • ascultati aici
    Sper ca nu se transforma si volvo acum in chinezarie.......
    Rover=Roewe.....
    Volvo=Volwe.......
    Nu de alta dar Volvo nu este un brand de bataie de joc,asa ca aveti grija galbejitilor.........
    5 2
  • Volvo FAN
    Volvo a fabricat dintotdeauna masini SUPER! Si nu cred ca acum daca isi schimba patronii or sa schimbe si politicile de la radaini... Ma gandesc ca aceiasi oameni vor lucra ca si pana acum la devoltarea noilor modele iar dupa cum putem vedea la noul S60 lucrurile merg bine si pe un trend ascendent pentru suedezi!!! Apropos, fani ai trioului Audi-BMW-Mercedes... Poate ar fi bine sa mai studiati si ofertele altora inainte de achizitionarea urmatoarei masini... Si aici nu ma refer doar la Volvo ci si la Saab!
    Personal am un prieten care detine un volvo 460 fabricat in 1996 si cu care a parcurs pana acum cca 1 milion de kilometri iar masina arata senzational si inca merge senzational!!!
    Asa ca haideti sa nu le mai laudam atat produsele nemtilor ca nu sunt singuri pe planeta asta...
    5 1
  • NeoGalaxy
    Bine zis Alinmarina! Eu zic ca toti sa ne luam numai Volvo si Saab pentru ca sunt cele mai bune masini din lume. Prostii sunt aia care sunt fani ai altor marci. Eu nu sunt fani nici al lui Audi si nici al lui BMW chiar daca imi plac anumite modele. Deci sunt probabil si mai prost ca fanii marcilor de mai sus. Naspa ma simt... Eh sa nu exageram. Fiecare isi ia ce masina crede. Toate sunt la fel de proaste si toate sunt la fel de bune. Ceea ce conteaza este doar sufletul celui care o conduce si din pacate aici... nu exista nici o putere sa schimbi acest lucru. Masini se pot construii in miliarde modele dar noi, oamenii suntem ceea ce suntem.

    Oare gandirea tine vointa sau este doar un simplu factor aleator?

    @Alinmarina: Poate data viitoare te vei gandi mai mult cand iti dai cu parerea. Cine stie...Stii faza aia... gusturile nu se discuta...
    5 1
  • NeoGalaxy, eu cred ca nu ai inteles ce a vrut sa spuna Alinmarina, faptul ca (pe buna dreptate) exista si altceva in afara de marcile nemtesti. Si nu pot decat sa fiu de acord cu el si cu intregul lui cometariu.

    Pentru Automarket: v-ati gandit mult pana ati pus sigla Gelly pe grila lui S60 din poza? E clar, cel care a facut poza nu a inteles nimic din trazactia lui Volvo. Parerea mea e sa puneti la loc sigla Volvo, ca va nu e frumos ce ati facut. Stima!
    2 1
  • @NeoGalaxy fa un serviciu si da un logout.Cateodata prostia nu are limite.
    0 1
  • NeoGalaxy
    @LauCatalin: Nu am inteles ce a vrut sa spuna Alinmarina? Pai iti spun eu ce nu trebuia sa spuna. In loc sa laude marca Volvo, putea sa fie impartiala si sa spuna, uite domne exista si alte marci bune nu numai cele germane. Asa cu eu as putea spune: Fiat este cea mai tare marca din lume. Dar nu m-ai vazut spunand asa ceva. Asa ca mesajul lui este urmatorul: Voi cei carora va place alta marca decat imi place mie sunteti prosti. Ai inteles acuma ce vroia sa spuna Alinmarina?

    Dar nu neg, daca lasa deoparte ca este fan Volvo si spunea doar ca Volvo este o macar buna, macar se dapartaja de gramada de fanboys care nu stiu decat sa spuna "Audi rocks si the best". Si uite asa din gramada de fraieri, reusea o abordare originala. Dar... s-a intamplat exact opusul.

    Te intreb acuma pe tine: este greu sa mai gandesti din cand in cand?
    2 1
  • @NeoGalaxy
    Nu stiu daca era nevoie sa te "aprinzi". Am mai citit comenturile tale si mi se pare ca esti o persona echilibrata, cu carisma si care stie daca un comentariu merita analizat sau nu. Si eu sunt fan Volvo si visul meu e sa am unul intr-o zi. Desi sunt masini bune, nu contest si nu am contestat niciodata performanta masinilor nemtesti.
    Eu in continuare cred ca Alinmarina si-a spus parerea intr-un mod mai direct. Iar faptul ca el considera ca este Volvo si restu', imi pare rau pentru el. In fine, eu zic ca ne agitam degeaba :)
    Si apropo, sunt LauCalin, nu LauCatalin :))

    Automarket, ma aude si pe mine cineva cu cererea din comentariul anterior? :p
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru