Geiger a creat Corvette ZR1 GTS

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.09.2009
Germanii de la GeigerCars au creat un kit de tuning pentru noul Corvette ZR1. Modelul a primit 72 de CP in plus, dar timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h a fost marit cu 0.2 secunde.

Tunerii de la GeigerCars au creat un pachet pentru noul Corvette ZR1, care urca puterea modelului american la 710 CP. Motorul V8 al acestui model dezvolta cu 72 CP mai mult decat versiunea de fabrica a lui ZR1, dar timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h a fost marit cu 0.2 secunde. Puterea sporita a fost obtinuta prin intermediul unui sistem de evacuare sport si al unei remapari a unitatii ECU.

Pe langa cei 72 CP in plus, Corvette ZR1 a rpimit un kit de caroserie din carbon de la germanii de la GeigerCars. Kitul de caroserie creat include o capota motor din carbon, un set de bare de protectie fata/spate si un set de praguri laterale. Bara de protectie din spate include si un difuzor de aer din carbon, pe cand noua capota are un geam din plexiglas care pastreaza motorul la vedere.Proiectoarele si stopurile acestui model au primit un set de LED-uri, iar grila fata a primit o fanta de aerisire noua. Alaturi de acest pachet, Geiger ofera si un kit de suspensie deosebit, care este controlat electronic.

Noul sistem de suspensie se numeste Magnetic Selective Ride Control.

In versiunea GeigerCars, noul Corvette ZR1 accelereza de la 0 la 100 km/h in 3.6 secunde si poate atinge o viteza maxima de 343 km/h. Modelul ofera puterea maxima de 710 CP la 6.600 rpm, iar cuplul motor maxim de 918 Nm este atins la 4.200 rpm. Puterea este pusa pe sosea prin intermediul unor anvelope de 345/25 ZR20, care sunt montate pe jante din aliaj usor de 20 inch, care au o latime de 12 inch. Puntea fata foloseste jante de 19 inch cu o latime de 10 inch, care au montate anvelope de 285/30 ZR19.

Via | Jalopnik

Comentarii (4)

  • ciudat - putere cu 10-15% mai mare, greutate redusa de noua caroserie ... sigur accelereaza la 100km/h cu 0,2s mai lent decat versiunea de "fabrica" ?
    1 0
  • NeoGalaxy
    Alea 0.2s de acceleratie inseamna o avere din pct de vedere tehnologic. La fel ca in Formula 1 unde fiecare 100ms inseamna cel putin 2-3 milioane de dolari ca dezvoltari, teste si evident, tehnologie mai buna.
    0 0
  • corectura
    bai NEo..ploiesteanu.... nu prea le ai cu cititul si logica: in articol scrie ca acceleratia s marit cu 0,2 secunde ...adica mai lent deci ori articolul e scris aiurea/lucru normal p aici/ ori na desi greu de crezut ..chiar asa o fi ..un downgrade-ing la masina ..:))
    0 0
  • NeoGalaxy
    nu mi-as dori la echipa un inginer ca tine:))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru