Geneva 2012: Fiat 500 America, ediţie destinată pieţei din Europa

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.02.2012
Fiat va lansa la Geneva o ediţie limitată a lui 500 şi 500C, numită America. Cele 1000 de unităţi vor fi oferite doar în Europa.

Fiat aduce la Salonul Auto de la Geneva o ediţie specială a lui 500 şi 500C. Modelul se numeşte Fiat 500 America şi este destinat pieţei din Europa, deşi numele său sugerează altceva. Fiind vorba de o ediţie limitată, Fiat va construi 500 de exemplare din această ediţie atât pentru 500 hatchback, cât şi pentru 500C. Modelul prezintă o serie de elemente specială, care ar sugera faptul că exemplarul în cauză este deţinut de un american cu dor de ţară, nu de un european care vroia o maşină mai specială.

La fel ca în cazul altor ediţii speciale ale lui 500, Fiat nu va opera modificări mecanice pentru ediţia limitată 500 America. Modelul este vopsit într-o nuanţă specială, numită America Blue şi prezintă dungi albe şi roşii pe caroserie, alături de capace ale oglinzilor cu steagul american. Versiunea cabrio este prezentată într-o versiune albă cu plafonul roşu. Ambele au sunt set de jante din aliaj cu un design special, cu margine roşie.

Interiorul lui Fiat 500 Amrica prezintă o combinaţie de alb cu roşu, bordul fiind vopsit în nuanţa ivory în timp ce scaunele sunt roşii.

Italienii nu au prezentat încă imagini ale interiorului acestei ediţii speciale. Iniţial, Fiat 500 America trebuia să debuteze la Salonul Auto de la Bologna din noiembrie 2011, dar italienii i-au schimbat numele şi îl vor aduce la Geneva.

Via | Leftlane

Comentarii (1)

  • "Fiat 500 Amrica"
    Nuanta albastra imi place, imi plac jantele, imi plac liniile laterale (rosu cu alb la 500, si rosu cu albastru la 500C). Dar oglinzile mi se par oribile. Ca modificari exterioare mi-a placut MULT mai mult Daxia 1310 Dedicatie decat chestia asta care flutura steagul statelor unite. Chiar nu inteleg ce fel de european si-ar dori sa aiba in Europa o masina pe care este pictat steabul statelor unite.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru