Genial: cea mai ingenioasa parcare subterana din lume

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 02.02.2009
Un britanic a gasit solutia optima pentru un garaj si o gradina in acelasi loc: parcarea subterana prin elevator.

In foarte multe cazuri, avantajul de a avea o casa in detrimentul unui apartament este reprezentat de faptul ca, in jurul casei, masina poate sta fara ca vecinii sa aiba probleme cu locul tau de parcare. Ba chiar, de foarte multe ori, garajul reprezinta solutia perfecta pentru parcarea masinii peste noapte sau peste weekend. Si totusi, se poate si mai mult decat atat.

Un britanic a gasit o metoda absolut ingenioasa de parcare a masinii fara a pierde spatiu prin construirea unui garaj si fara a strica frumusetea gazonului si a gradinii din fata casei. Acesta si-a construit un garaj subteran care nu are insa o intrare clasica, ci dispune de un ascensor care ridica si urca masina.

Posesorul ideii a reusit astfel sa combine spatiul de parcare si cel verde din fata casei. Miscandu-se pe patru stalpi mecanici electrohidraulici, locul de parcare este ceva mai mare decat dimensiunile unei masini, aceasta trebuind sa fie asezata perfect pentru ca ascensorul sa coboare in parcarea subterana.

Nu se cunoaste costul unei astfel de solutii, insa este foarte probabil ca aceasta sa fie disponibila doar pentru posesorii destul de bine dotati financiar ai unei locuinte.

via | Bigfatcars

Comentarii (25)

  • andrei
    daaaa
    intr'adevar foarte ingenios n'am ce zice, o sa inventez si eu parcarea in corcodush sa imbin dacia logan cu corcodushele proaspat coapte :-??
    0 0
  • Dacian
    Greseli in text
    Se pare ca imi este dat sa descopar greseli in articolele automarket: "sa fie asezata perfect pentru ca ascensorul SA COBOARA in parcarea subterana"; corect ar fi "sa coboare" sau "ascensorul sa poata cobori in parcarea"
    0 0
  • Au gresit si ei o data si acum te iei de viata lor. Si apropos, corect e "sa poata coborâ"
    0 0
  • E o greseala de editare. Scrie si tu 15-20 de articole intr-o zi si apoi discutam
    0 0
  • simona
    pe langa subiect
    sa poata cobori era ccorect. din pacate nu pot scrie cu diacritice dar va dati si voi seama ca ultima litera nu este i. daca este folosit la inceputul sau sfarsitul cuvantului se foloseste i din i. pe mine nu ma derajeaza atat de mult nici ca se mai strecoara din cand in cand cate o greseala nici ca "stirile" sunt luate de pe alte site-uri. n-am timp sa caut eu si ma bucur ca primesc cate o stire care ma intereseaza dar peste care nu as da altfel. asa ca...hai sa nu carcotim chiar din orice.
    0 0
  • Simona nota 10. Si scuze pt î . :)
    0 0
  • PiticStyle
    ...jalnic
    Ba... stirile astea sunt vechi cat China frate... continuati asa, cu articole denastea + video cu un titlu si alt continut si sigur veti reusi... ziaristi de 2 lei. Nu va e jena?
    0 1
  • mircea
    raspunsuri
    @Eu: Multumesc, s-a corectat. Se intampla pe la ora 1:00, deci e oarecum scuzabil. Nu in totalitate, e adevarat.

    @simona: multumesc pentru sprijinul moral si material :)

    @ PiticStyle: Imi pare rau ca te dezamagim. Nu ne e jena.
    1 0
  • Aaaaaaaaaaaaa, pai nu mai vorbesc cu voi. Eu credeam ca o sa puneti si partea video. :)
    0 0
  • florian
    nu e nou
    Daca ai sa cauti pe youtube(nu am acces de aici) ai sa vezi si un filmulet,undeva in asia,mult mai vechi(2-3 ani).recomand un search....
    1 0
  • Oameni buni, eu nu pricep de ce sunteti asa rai. Cand va dau stiri noi, nu ii laudati. Daca sunt citati ca "sursa" de alte site-uri sau bloguri mari (vezi worldcarfans, jalopnik, autoblog, carscoop, etc), nici atat. Gasiti tot felul de nimicuri si alte istorii, cu care "le dati in cap".
    0 0
  • dezabonati-va, dati-va demisia, divortati....nemultumitilor :P.cine are nevoie de atatea nemultumiri?
    0 0
  • rookie
    Idee buna - chiar daca e veche
    Ideea este veche si nu stiu daca acel britanic a fost primul. Dar oricum, ramane o idee foarte buna.

    Cat despre articole, nu ar fi o problema daca o data la 30 de articole s-ar mai infiltra cate o greseala, aproape in fiecare text se gasesc tot felul de mici greseli. Cand scrii pe un blog sau lasi un comentariu nu e o problema, dar cand te dai ziarist / jurnalist trebuie sa ai grija mult mai mare. Citesti de 2 ori articolul inainte de publicare. Trebuie sa scrii corect. Ba chiar ii incurajez pe autori sa foloseasca diacritice. Macar ei.
    0 0
  • crisri
    se fac si in ro
    Cum la noi majoritatea oamenilor stau la bloc, sistemele de parcare nu sunt printre cele mai cautate dar se fac si la noi. Firma Elmas din Brasov este una din cele mai mare care se ocupa cu sisteme de parcari si cel mai frumos e ca pot rezolva cereri 'custom' cum e si aceasta.
    0 0
  • Foarte tare ideea
    IDEEEA MISE PARE FOARTE FAINA. MA INTREB CAM CAT COSTA O ASTFEL DE PARCARE?
    0 0
  • Se poate merge mai departe
    Nice ideea, era acolo ... dar nimeni nu o exploata ... nu stiu cat de vechi e conceptul, cert este ca eu nu l-am mai vazut. Cu un cadru metalic foaaarte solid deasupra se poate parca alta masina. In felul asta as putea sa-mi parchez masina pe acelasi loc cu tatal meu :)
    0 0
  • Opteron
    Ce cretini
    Ba sunteti cretini la mixm....Mai greseste omu,iar dak nu va palce citit draq in alta parte nu va obliga nimeni sa intrati pe site.Da dak mama voastra v-o facut in eprubeta ce sa mai zicem.Orice om paote gresi, dar se par k unii is mai retarzi. Dumnezeu sa-i ajute k altcineva nu are cine :)) si cred k nici Dumnezeu
    0 0
  • Bond ...
    James Bond ...
    0 0
  • ............
    Traiasca Jack Daniel's :X
    0 0
  • Aveti dreptate
    Genul asta de "Garaj" il cunosc de foarte multi ani. Acum 15 ani sau mai bine, citeam printr-o revista despre..... . Ideea este binevenita nu numai in locurile foarte aglomerate. Problema se pune cam asa - cel de sus sa aibe frane bune sau cel putin frana de mana f buna.
    0 0
  • andrei
    nou vs vechi
    mai vazusem asa ceva prin japonia
    nu cred ca mai conteaza daca subiectul asta e nou sau mai vechi , nu toti avem timpul necesar sa stam cu orele pe youtube
    0 0
  • da, mare noutate, geniala si mondiala :|
    0 0
  • sunt foarte multe astfel de garaje si in italia .. nu este nevoie sa mergi pana in japonia k sa vezi unul....
    0 0
  • TaredeTot
    si daca am autobuz?
    Informatia e veche am vazu imaginile de mai sus acum un an pentru ca sintem in 2009 dar daca am un autobuz imi ridic blocul si il bag in subsol... vreau si eu cu 7 nivele sa bag si pe soacramea...
    0 0
  • imi imaginam stereotipul soferului de mercedes >50.000 eur ce asculta gutza si nu si-a parcat masina exact in dreptunghiul ala. lol
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru