Giugiaro si Proton aduc impreuna un concept hibrid la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.02.2010
Casa de design Giugiaro a desenat pentru malaezienii de la Proton un concept hibrid, care utilizeaza un tren de rulare similar celui brevetat pe Chevrolet Volt.

Salonul Auto de la Geneva va bifa inca o prezenta hibrida, de aceasta data venita tocmai din Malaiezia, unde Proton a pus la punct un vehicul urban ecologic, impreuna cu casa italiana de design Giugiaro. Botezata Proton Hybrid Concept, creatia italienilor anticipeaza un viitor model de serie si inglobeaza o multime de tehnologii ce vor debuta pe piata in urmatorii ani.

Proton Hybrid este un minicar lung de 3.55 metri, cu cinci usi, capabil sa transporte pana la 4 persoane, multumita scaunelor individuale.

La baza conceptului sta o platforma complet noua, care gazduieste un motor conventional in partea frontala si restul tehnologiei electrice in partea posterioara. Sistemul de propulsie a fost dezvoltat de Proton si este similar celui folosit de Chevrolet sub capota lui Volt: motorul termic nu actioneaza rotile ci este folosit doar pentru a incarca bateriile litiu-ion, ce alimenteaza unitatea electrica.

Primul vehicul hibrid din istoria Proton, potrivit declaratiilor facute de Giugiaro, ofera un spatiu interior inimaginabil pentru un vehicul de segment A.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru