IDEA Sofia, un nou concept creat pentru Alfa Romeo la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 08.03.2010
Designerii institutului IDEA au dezvaluit la Geneva un concept botezat Sofia, care incearca sa anticipeze un nou model de top in gama Alfa Romeo.

Salonul Auto de la Geneva a reunit mai multe concepte futuriste, unele dintre ele dezvaluite in premiera mondiala. Printre protagonistii salonului s-a numarat si conceptul Sofia, desenat de institutul de design IDEA, pentru a trasa liniile unui viitor model Alfa Romeo.

Dupa cum probabil multi au intuit, Sofia este evolutia conceptului Era, expus in 2009 la acelasi Salon de la Geneva. De data aceasta insa, creatia italienilor se vrea a fi un coupe cu patru usi, dinamic si robust, cu linii sportive. Profilul aduce cu cel al lui Aston Martin Rapide, iar posteriorul aminteste de Fisker Karma, chiar daca prototipul isi pastreaza originalitatea si se adapteaza gamei Alfa prin preluarea liniei geamurilor si montantilor de la 8C Competizione.

IDEA a incercat sa isi imagineze cum ar putea arata un viitor model de top in gama Alfa Romeo, un eventual succesor pentru vechiul 166. Designerii de la IDEA au gandit modelul in asa fel incat berlina sa se poata adapta la trei arhitecturi diferite. Asadar, conceptul va putea adaposti un motor V8 pozitionat frontal sau central dar si un sistem hibrid de propulsie.

Comentarii (4)

  • Frumoasa Sofia.
    Frumos.
    5 4
  • Negativu
    Cel care ai punctat negativ,scuze am vrut sa scriu ca este extrem de urita,masina ta este cea mai frumoasa.
    7 2
  • NeoGalaxy
    @Tocean78: Lasa-i in pace pe aia care oftica cand iti dai cu parerea :) Nici nu cred ca-i place masina dar nici sa se bucure altcineva nu se poate pentru anumiti :)))

    Totusi, are un design interesant :)
    4 2
  • Stelian_Opincariu
    Exemplara este acest minunat exemplar.Cu harnicie bravii designeri italieni au creat o capodopera de arta pe 4 roti! Felicitari
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru