GM a construit ultimul Volt de pre-productie pentru teste

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.10.2009
Ultimul exemplar de pre-productie al lui Chevrolet Volt a fost construit saptamana trecuta. Acest model va fi testat in conditii extreme de temperatura, dupa care faza de testare va fi incheiata.

Americanii de la General Motors au construit ultimul exemplar Chevrolet Volt de pre-productie pentru teste. Acest model va fi trimis direct la testele de temperaturi ridicate, pentru ca inginerii GM sa se asigure ca acesta functioneaza fara probleme in orice conditii de mediu. Testarea la temperaturi ridicate este printre ultimele faze importante de test la care sunt supuse modelele inainte de intrarea in productie. De data aceasta, testele trebuie sa fie mai amanuntite, deoarece vizeaza un sistem mult mai complicat.

Chevrolet Volt va fi disponibil pe piata din Statele Unite ale Americii incepand cu luna noiembrie a anului 2010. Tocmai de aceea, americanii de la General Motors au inceput deja pregatirile de productie la fabrica lor din Flint, pentru a construi motoarele cu patru cilindri ale lui Volt. Investitiile de la aceasta fabrica se ridica la 202 milioane de dolari si sunt concentrate pe spatiul de constructie al motoarelor. Pe langa asta, constructorul american va investi 1.7 milioane de dolari la turnatoria din Flint, unde vor fi stantate piesele de metal utilizate la constructia motoarelor lui Volt.

Motorul lui Chevrolet Volt are o cilindree de 1.4 litri si are scopul de a incarca bateriile Litiu-Ion ale acestui hibrid. Blocul motor si anumite elemente interne sunt comune cu cele ale motorului de 1.4 litri care echipeaza Chevrolet Cruze, care va fi disponibil intr-o versiune supraalimentata pe piata din Statele Unite ale Americii.

Spre deosebire de motorul lui Chevrolet Cruze, unitatea care echipeaza modelul Volt nu are rol de propulsie, ci doar de incarcare a bateriei electrice care alimenteaza motorul electric.

Via | Egmcartech

Comentarii (1)

  • tehnologie
    cred ca ati gafat un pic. cum adica turnatoria va fi locul unde vor fi stantate piesele? dubios...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru