GM a cumparat o fabrica diesel

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 17.07.2007
GM a cumparat 50% din fabrica italiana VM Motori, producatoare de motoare diesel.

Interesul din ce in ce mai ridicat al americanilor pentru modelele diesel a facut ca General Motors sa cumpere 50% din fabrica italiana VM Motori.

Fabrica italiana este un producator de motoare diesel. VM Motori este fabrica cu care GM a colaborat la dezvoltarea motorului turbodiesel V6 de 2.9 litri., care va fi prezent pe modelul Cadillac CTS destinat pietei europene din 2009 si care va ajunge mai tarziu si pe piata americana.

Acest propulsor va genera 250 cai putere si un cuplu maxim de 550 Nm. Nu s-au oferit date privind costurile acestei tranzactii, deoarece oficialii GM nu au dorit acest lucru.

Comentarii (2)

  • DA
    ...domnilor, ar trebui sa va mai uitati si la italieni si sa nu-i mai luati in deridere! aceasta natie are o experienta imensa in astfel de sectiuni tehnice! inventeaza mereu, gasesc mereu inovatii tehnice uluitoare! sunt latini, dar asta nu inseamna ca nu sunt si seriosi!
    0 0
  • interesant
    in ceea ce priveste, costurile pentru motor diesel si unul pe benzine sunt cam relative. dar ca performante cel diesel deja isi cam ia la revedere de la cel pe benzina si ca pret si ca performanta pentru masinile de oras vb...lumea doreste din ce in ce mai mult o masina diesel...si asta se vede in vanzarile si de la noi si din strainatate...nu spun k cel pe bezina nu ar fi performant...dar facand un test cu o masina pe benzina la un deal...de munte si poi cu unu pe motorina miam dat imediat seama dece....cel putin asta e un punct de vedere al meu testat, masinile au fost un passat pe benzina de 2.0 100 si de cai...numai retin, si un passat de 2.0 Tdi pe motorina de 120de cai, diferenta a fost usturatoare de aprox 15-20 de secunde pe o distanta de cam 2 km si ceva
    spre vidraru...la munte...deci daca mai aveti si alte teste..eu pesta lam facut cu un prieten..
    si cam asta a rezultat.daca totusi apar neclaritati masinile sunt din acelasi an 2003 dec. cu revizie facuta si starea masinilor in regula.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru