GM, airbaguri antirostogolire

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.12.2006
GM va echipa pana in 2012 toate modelele de serie cu airbaguri impotriva rostogolirii si cu senzor de control al stabilitatii.

GM va inaugura astazi un nou laborator de teste in Milford. Cu aceasta ocazie, GM va anunta oficial ca intentioneaza sa echipeze toate modelele standard cu airbaguri anti-rostogolire pana in 2012. In acest moment doar 43% dintre camionete si SUV-uri au protectie impotriva rostogolirii.

Construirea laboratorului de teste a costat 10 milioane de dolari. Acesta va permite GM sa efectueze 150 de teste de rostogolire pe an pentru a intelege acest tip de accidente. Statisticile sunt ingrijoratoare: desi rostogolirile nu reprezinta decat 3% din totalul accidentelor, 25% din mortalitatea in trafic se datoreaza acestui tip de accident. Cele mai proaste rezultate in cazul acestor accidente le inregistreaza SUV-urile, mortalitatea la rostogolire fiind de 60%.

Pe langa airbagurile antirostogolire, cei de la GM si-au propus sa echipeze, tot pana in 2012, toate autovehiculele de serie si cu sistem de control al stabilitatii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru