GM caută să ieftinească viitorul Chevrolet Volt

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.04.2011
Inginerii General Motors lucrează în prezent la soluţii care să reducă costurile de producţie ale modelului Volt, cu până la 10.000 de dolari.

Noul Chevrolet Volt este fără îndoială unul dintre cele mai importante modele ecologice ale momentului. Din păcate, preţul de achiziţie este unul destul de piperat, chiar şi după aplicarea subvenţiilor oferite de guvern. De aceea, inginerii General Motors lucrează deja la mai multe soluţii de reducere a costului de producţie pentru Chevrolet Volt.

Dan Ackerson, preşedintele executiv GM, insistă asupra necesităţii de a reduce costul de producţie al viitorului Volt cu aproximativ 10.000 de dolari. La rândul său, Alan Taub, vice-preşedintele GM pentru dezvoltare globală, a declarat că "există deja un plan de reducere a costurilor de producţie pentru a doua şi a treia generaţie Volt, până în 2020. Mai mult decât atât, consiliul de conducerea ne-a cerut să implementăm soluţiile de reducere a costurilor chiar mai repede decât ne propusesem iniţial".

Taub a evitat să precizeze dacă se va putea face o reducere a costurilor cu 10.000 de dolari pentru fiecare exemplar, dar a confirmat că se fac eforturi susţinute pentru a îndeplini cererile lui Ackerson.

Chiar dacă preţul este unul destul de piperat, Chevrolet a vândut până în prezent peste 1200 de unităţi Volt pe piaţa din Statele Unite.

via | egmcartech

Comentarii (3)

  • Dan_GRC
    "Implementarea solutiilor de reducere a costurilor" pe repede inainte suna prea tare
    4 1
  • sa-i scoata motorul electric si au rezolvat
    va deveni o masina americana oferita la un pret corect
    6 10
  • reducere costuri
    reducerea bateriilor. este suficient o baterie pentru motorul termic.nu este nevoie de autonomie 100% electric cind consumul este de 1,5 la suta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru