GM va cumpara Chrysler?

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.02.2007
Dupa ce ieri s-a vorbit despre o despartire a grupului DaimlerChrysler, astazi surse oficiale afirma ca GM se afla deja in tratative pentru a prelua Chrysler.

Dupa ce ieri am vorbit despre divortul dintre grupurile Daimler si Chrysler astazi va aducem in atentie o probabila fuziune intre GM si Chrysler. Potrivit ziarului Detroit News, care citeaza la randul sau surse din interiorul companiei, exista discutii intre reprezentantii celor doua companii, dar ele sunt intr-un stadiu incipient.

Anuntul a venit in aceeasi zi in care Chrysler a anuntat restructurari masive si planuri de redresare pentru acoperirea pierderilor de anul trecut, estimate la 1.47 miliarde de dolari. Planul de redresare presupune o reducere a personalului si inchiderea uzinei de asamblari din Newark. Aceasta masura va afecta 13.000 de angajati in urmatorii trei ani.

Surse din cadrul Daimler au anuntat ca grupul este deschis oricarei optiuni de preluare a Chrysler. Cu toate acestea oficialii au refuzat sa comenteze despre o eventuala fuziune cu GM. Ziarul Detroit News anunta si ca grupul Chrysler a semnat un contract de colaborare cu banca de investitii JPMorgan Chase & Co, ceea ce inseamna ca o eventuala tranzactie este in desfasurare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru