GM vrea un low-cost de masa produs in India

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 17.03.2008
Moda Tata Nano face din ce in ce mai multi adepti. Ultimii intrati in joc sunt americanii de la General Motors.

General Motors s-au saturat de publicitatea pe care toate canalele de comunicare i-au acordat-o lui Tata Nano si anunta faptul ca vor dezvolta un model low-cost de masa care nu va rivaliza insa cu mini-masina produsa de compania indiana. Pana in acest moment, cel mai ieftin model GM din India este Chevrolet Spark (7350 de dolari).

"Trebuie sa coboram putin stacheta. Cred ca daca vom reusi sa scoatem pe piata o masina low-cost adevarata nu va profita doar India, ci toate pietele de acest tip. Nu as spune insa ca noul model va fi rival cu Nano", a declarat in acest sens vicepresedintele GM David Reilly.

Planurile GM vor fi ajutate si de faptul ca grupul are in vedere deschiderea unei a doua uzine de productie in India. Aceasta va avea o capacitate de productie de 140.000 de masini anual si va incepe sa scoata de pe banda la sfarsitul acestui an. Nu este ultima investitie GM recenta in India, compania americana urmand sa aloce o suma considerabila pentru deschiderea unei uzine care va produce exclusiv motoare.

GM detine in acest moment 3% din vanzarile de autoturisme in India, punerea in aplicare a planurilor companiei urmand sa ridice considerabil acest procent.

Via | Automotive News

Taguri: Chevrolet, Nano, Spark, Tata

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru