Goodyear a inaugurat un nou magazin-service Premio in Romania

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 02.10.2009
Goodyear Dunlop Romania a inagurat cel de-al cincilea magazin-service din fraciza Premio in Romania. Premio Dumivest este situat in Timisoara si are o suprafata de 380 metri patrati.

Goodyear Dunlop Tires Romania a inaugurat la Timisoara primul magazin service Premio greenfield alaturi de partenerul sau Dumivest. Investita in acest proiect se ridica la circa 500.000 euro, iar constructia a inceput de la zero. Conceptul Premio are traditie in Europa si cei de la Dumivest si Goodyear Romania ii asteapta pe banatei cu servicii la cele mai inalte standarde ale marcii.

Seat a fost partener la evenimentul de lansare, participand concomitent la prima sesiune de teste Premio privind importanta presiunii in anvelope atat pentru siguranta in trafic, cat si pentru consumul de carburant. Seat a oferit un Leon Cupra de 240 CP in vederea testarii performantelor de accelerare si franare sub influenta unor presiuni diferite in anvelope. Modelul spaniol a fost "incaltat" cu anvelope Dunlop SP 9000. Totodata, Seat a oferit si un Ibiza de 1.4 litri echipat cu anvelope Dunlop SP Sport 01.

Pentru testele de accelerare si franare, modelul Seat Leon Cupra a rulat intai cu o presiune in pneuri de 2.4 bar pe fata si 2.2 bar pe spate, iar apoi a rulat cu o presiune cu 0.8 bar mai mica pentru toate cele patru rotile. Testele efectuate la complexul Premio Dumivest din Timisoara au relevat ca, pentru o franare de la 100 km/h la 0, o presiune cu 0.8 bar mai mica decat cea recomandata de producator mareste spatiul necesar pentru franare cu 3.5 metri, pe cand franarea de la 60 km/h la 0 necesita un spatiu de franare cu aproximativ 1.5 metri mai mare in cazul utilizarii aceleiasi presiuni in pneuri.

In cadrul testelor de consum de carburant, modelul Seat Ibiza testat a dovedit ca rularea cu o presiune in anvelope mai mica cu 0.8 bar fata de specificatiile producatorului mareste consumul de carburant cu o valoare intre 1.5 si 2 litri la 100 km parcursi. Modelul Ibiza testat este echipat cu un motor pe benzina de 1.4 litri si 85 CP, care a fost "incaltat" cu anvelopele Dunlop SP Sport 01 de 185/65/R15.

In cazul unor autoturisme cu motor cu cilindree mai mare, care utilizeaza anvelope mai late, surplusul rularii cu o presiune neadecvata in pneuri va creste consumul de carburant intr-o masura mai mare decat in cazul lui Seat Ibiza de 1.4 litri.

Tendinta generala a conducatorilor auto este de a amana verificarea nivelului presiunii in avelope, ajungand sa ruleze cu o masina care functioneaza sub nivelul specificatiilor date de producator. Testele de accelerare si franare efectuate in cadrul evenimentului de lansare Premio Dumivest au pus in evidenta faptul ca neglijarea controlului presiunii in anvelope duce la un risc sporit de accidente cu impact considerabil. Controlul presiunii in anvelope este o operatiune care nu dureaza foarte mult timp si poate fi efectuata de catre orice conducator auto cu ajutorul unui manometru, care poate fi achizitionat din orice magazin de piese si accesorii auto, contra unei sume mici.

Magazinul-service Premio inaugurat in Timisoara are o suprafata de 380 metri patrati si are un showroom supraetajat si 4 rampe de lucru, in care sunt asigurate servicii de vanzare si service roti la standarde de inalta calitate si cu maxim de eficienta.

Premio Dumivest este al cincelea magazin-service Premio inaugurat anul acesta in Romania si al optulea din cele doua tari gestionate prin Goodyear Dunlop Tires Romania. Alte trei magazine-service cu conceptul european Premio vor urma fi deschise pana la sfarsitul acestui an in Romania.

Via | Goodyear Dunlop Romania

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru